12. dubna 2012 • 14:30

Oddanost Kometě: Přestal chodit do práce, ve frontě stál 27 hodin

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Je to zhruba měsíc, co byl Ludvík Fabianno naposled v práci. „Pak jsem si vzal volno. Půjdu se zeptat šéfa, jestli by mě vzal zpět,“ říká 27letý číšník. V nejbližší době to ale nebude tak jako tak. Poslední dva dny totiž strávil Fabianno ve frontě na vstupenky na dva finálové zápasy Komety proti Pardubicím (pátek a sobota v 18.10) v Brně. Modrá a bílá, to je jeho současný život.



Muž přezdívaný Klobouk byl nekorunovaným králem fronty, jejíž základ se začal tvořit už ve středu v 6.30 ráno.

Vydržel celých sedmadvacet hodin, než se dnes lístky začaly prodávat, kontroloval rozdávání pořadových čísel a řadu zájemců organizoval až do uzavření pokladen a vyvěšení očekávaného nápisu Vyprodáno.

Sám si koupil vstupenky na oba zápasy. „V pátek to bude blbý, to nedopadne. V sobotu už bude výhra,“ tipoval. A hned poté, co ho další fanoušci začali okřikovat, že nemá vydávat negativní prognózy, reagoval pevně: „Titul zůstane v Brně.“

Většina Brňanů přitom stačila nastoupit dvakrát do zaměstnání a i hráči Komety zvládli dva tréninky za dobu, co jejich fanoušci kempovali před pokladnami.

„Jejich oddanost nás velice motivuje a žene nás to dopředu,“ říkal útočník Jaroslav Svoboda, když absolvoval dnešní trénink. „Chceme jim udělat radost,“ dodal Tomáš Divíšek.

Co vzkazují oddaným fanouškům Jaroslav Svoboda a Tomáš Divíšek
Video se připravuje ...

Fanoušci si na trávníku vedle pokladny vztyčili stan, ozdobený šálou Komety, a vyvěsili na něj svoje ceny: Sezení 50, stání 20. V něm se v noci střídali. 

Komeťácký stan fanoušků toužících po vstupenkách na fináleFoto Jiří Punčochář

„Kometa mi dluží nová játra za ten litr rumu, co jsem tady do sebe nalila,“ líčila rozjařená fanynka a nejistým krokem se vstupenkami v kapse odešla domů.

Fronta nebyla tak dlouhá jako v předchozí fázi play off, protože lidem bylo jasné, že zbude jen na hrstku z nich. To se naplnilo, do kasy se dostalo pouze 140 lístků na každý ze zápasů. Uspělo 77 zájemců.

„Co na to říct... Věřil jsem, že se na zápas dostanu. V aréně to je úplně jiný zážitek než u televize. Ale ještě je tu černý trh,“ říkal Marek Hovězák, jemuž ve frontě patřilo číslo 78. Za vstupenku by byl ochoten dát do 1 500 korun, což je necelý trojnásobek její původní ceny.

Vyprodáno. Zbytek lístků na finále zmizel za 40 minut
Vyprodáno. Zbytek lístků na finále zmizel za 40 minut

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud