29. června 2012 • 14:40

To jsou paradoxy. Roman Turek předával vysvědčení Pouzarovi

Autor: ršp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byli na tom v podstatě stejně. Hokejistům extraligového HC Mountfield skončila příprava a začala třítýdenní dovolená, než půjdou na led. V českobudějovické základní škole Grünwaldova zase zvonil zvonek, rozdávalo se vysvědčení a utíkalo na prázdniny. Proč to nespojit? Vždyť se tam učí mladí hokejisté a fotbalisté a ředitelem je bývalý českobudějovický hokejový hráč i trenér Vladimír Caldr.



A tak posledního června vyrazila extraligová delegace, aby mladým nadějím zpestřila výsledky ročního snažení. Trenér Peter Draisaitl, jeho asistenti Radek Bělohlav a Roman Turek. Sportovní manažer Petr Sailer a pak zástupci z řad hráčů Jiří Šimánek a Robin Soudek.

Program byl daný. Každý dostal nějakou třídu, do ruky stoh vysvědčení a začal rozdávat. Nebyla nouze ani o zajímavá setkání.

Kouč Budějovic Peter Draisaitl pomáhal předávat vysvědčení hokejovým nadějím a s chutí si s nimi popovídal. V češtině
Kouč Budějovic Peter Draisaitl pomáhal předávat vysvědčení hokejovým nadějím a s chutí si s nimi popovídal. V češtině

„Ááá, stará známá tvář,“ komentoval podle klubového webu brankář Roman Turek situaci, kdy si pro vysvědčení šel Jaroslav Pouzar. Ale pozor! Mladší.

Syn českobudějovické i české legendy a dvojnásobného držitele Stanley Cupu chdoí totiž právě do této základní školy, kterou před ním absolvovala většina odchovanců českobudějovického klubu. Třeba Milan Michálek nebo Aleš Kotalík.

Nejrychleji měli rozdáno právě Roman Turek a pak útočník Jiří Šimánek. A na koho se čekalo?

Především na Petera Draisaitla, který se podle klubového webu v předávání opravdu našel a s žáky dlouho rozmlouval. V Češtině. I když má německé občanství, české kořeny nezapře.ršp

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud