Zdeněk Janda
3. října 2012 • 20:38

Omsk vzdal boj o Girouxe! Cesta do Kladna je otevřená

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Claude Giroux v Kladně? Tedy jedno z největších es světového hokeje v extralize? Po včerejšku je to zase o něco reálnější! Podle ruského deníku Sport Express totiž Omsk vzdal boj o získání kanadského útočníka.



A z toho vyplývá, že se někdejší parťák Jaromíra Jágra z Philadelphie skutečně může během října objevit v dresu Rytířů. „Naposledy jsem s ním mluvil před třemi dny,“ řekl k tomu včera krátce sám majitel Rytířů. A znovu zopakoval: „Platí, že u nás má dveře kdykoliv otevřené.“

Podle informací Sportu se majitel klubu chystal svému zámořskému kamarádovi zavolat znovu právě po včerejším utkání a výsledkem hovoru už mohlo být domluvení konkrétního termínu, kdy by se Giroux mohl objevit v Česku. „To, že podle ruských zdrojů padlo angažmá v Omsku, nám hraje do karet. Náš zájem trvá, víc ukážou až další dny,“ uvedl Václav Bartoš, výkonný ředitel klubu.

Během včerejška už se někteří natěšení fanoušci mezi sebou bavili, že je dokonce 24letý Kanaďan, třetí nejproduktivnější hráč minulého ročníku NHL, už v Česku. Že ho prý Jágr sám vyzvedl na letišti... Jenže v takové fázi lanaření zatím rozhodně není.

Giroux by mohl být vedle elitní zámořské formace hlavním kladenským lákadlem pro zápasy, které ještě chce klub do konce října odehrát v O2 Areně. Mluví se především o bitvě s Plzní a s Kometou.

„Je to skromný chlapík, klidně by k nám šel hrát. Ale záleží jenom na něm. Možná i čeká na to, až přesvědčí ještě nějakého kanadského kamaráda, aby šli spolu někam jinam do Ruska. Uvidíme,“ zopakoval včera Jágr.

 

Claude Giroux si vyřizuje účty se Sidneym Crosbym z Pittsburghu
Claude Giroux si vyřizuje účty se Sidneym Crosbym z Pittsburghu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud