8. ledna 2013 • 15:43

Kdo na výluce v extralize nejvíce prodělá? Jasně Kladno a Budějovice

Autor: zej, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posily z NHL se pohybovaly ve většině týmu hokejové extraligy. Někde byla jedna hvězda, jinde měly zámořské opory mnohem větší roli. Jejich výpomoc nyní ale končí a nejlepší míří zpátky do zámoří. Které týmy ztrátu odnesou? Deník Sport nabízí žebříček těch nejvíc ohrožených.



1. KLADNO
(odchází Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec a Jiří Tlustý)

Jaromír Jágr opouští soutěž jako druhý muž kanadského bodování.Foto ČTK: Zdeněk Němec
Rytíři na konec výluky doplatí nejvíc, rozpadla se jim klíčová útočná formace (předtím odešli Židlický s Kaberlem). Už pouze samotná Jágrova přítomnost na ledě vyvolává u soupeře obavy, bez něj je tým poloviční. Kladno je aktuálně v největších potížích i kvůli obsáhlé marodce, vedle zámořského tria nemůže nastoupit dalších pět důležitých útočníků.

2. ČESKÉ BUDĚJOVICE
(odchází Martin Hanzal, Milan Michálek a Václav Prospal)
Už nedělní ztracený zápas ve Zlíně jasně naznačil, že to bude bez zámořské podpory (včetně Ference) mimořádně těžké. Chybět bude především hecíř Prospal, který dokáže mužstvo strhnout. Právě jeho příchod zvadlé Jihočechy na konci října nastartoval. Budějovice čeká těžká lopota, pokud se chtějí vydrápat do play off.

3. CHOMUTOV
(odchází Michael Frolík)
Jeden hráč tým nedělá, to je pravda. Ale v tomto případě to až tak neplatí, byl to právě útočník Chicaga, kdo v poslední době, kdy Piráti uvadli, byl schopný soupeře alespoň nějak potrápit (Chimera s Jurčinou byli jen epizodou). Aktuální ztráta na play off činí 8 bodů, což se zdá být za současné konstelace téměř neřešitelné manko. Zvlášť bez Frolíka...



4. SLAVIA

(odchází Vladimír Sobotka)
Komplexně vybavený Vladimír Sobotka byl motorem týmu, kterému navíc v poslední době náramně prospívala přítomnost Jaroslava Bednáře, jehož 12 gólů ze 13 utkání ohromilo a Slavii vyneslo nůši bodů navíc. Také on se kvůli startu NHL rychle přesouvá do švýcarského Bernu.
Michal Neuvirth si sice ve Spartě připsal více proher než výher, přesto byl jednoznačně jejím klíčovým hráčem.Foto Michal Beránek (Sport)

5. SPARTA
(odchází Michal Neuvirth)
Skála, o niž se poslední měsíc roztřískaly ambice celé extraligy. Především on vzpružil mužstvo, dodal mu sílu a jistotu pravidelných dávek bodů. To teď padá, předchozí brankářskou jedničku Marka Schwarze čeká psychicky náročný program, v neděli ve Vítkovicích však zkušený brankář začal dobře.



6. TŘINEC

(odchází Jiří Hudler)
Než stačil útočník Jiří Hudler zdomácnět na ocelářské soupisce, brusle mu nařízla krk. A po návratu přišla zvěst o rozjezdu NHL. Třinci budou chybět jeho šikovné tahy, zvlášť když teď marodí klíčoví ofenzivní tahouni Bonk s Růžičkou. To ztráta Klesly nebyla tak znát.

Jaromír Jágr opouští soutěž jako druhý muž kanadského bodování.
Jaromír Jágr opouští soutěž jako druhý muž kanadského bodování.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud