14. února 2013 • 11:44

Petrovický si oddechl, zlomená žebra nemá. Pár dní si ale poleží

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud by se měl volit otloukánek letošní extraligy, Róbert Petrovický z Komety Brno by byl vážným kandidátem. Hollweg, Kočí a naposled Frolo si na něho vyšlápli tak, že disciplinárka a šéf komise rozhodčích mají co zkoumat.



Po Frolově faulu loktem ze středečního utkání proti Plzni (3:2 po nájezdech) si ale Petrovický může oddechnout: podezření na zlomená žebra se nepotvrdilo, s bolestmi po naražení si odpočine zřejmě jen pár dní.

Už loňské play off Petrovický nedohrál, tehdy kvůli otřesu mozku s finálové série. A letos mu hrozilo to samé, zlomená žebra mohla znamenat pro 39letého veterána konečnou. Po vyšetření v nemocnici si ale centr Komety může zlepšit náladu.

„Jsem ztuhlý, bolí to, ale mělo by to být jen naražené. Žádná fraktura. Byl to tvrdý úder, v pátek si myslím hrát nebudu, po několika dnech by to ale mělo být lepší. Dokud to není zlomené, jedeme dál,“ povídal Petrovický do telefonu ve čtvrtek dopoledne. To ještě ležel v nemocnici.

Tomáš Svoboda bojuje o puk v netradiční poziciFoto ČTK

Frolův zákrok dosud neviděl, názor na čistotu střetu si neudělal. Plzeňskému bekovi ale už po zápase uznal, že pokud to byl čistý hit, je všechno ok. S tím, jak ho zezadu přejel sparťan Kočí, nechtěl zákrok vůbec srovnávat.
Samotného ho ale trklo, že k úhoně přišel znovu ve stejném rohu, v jakém ho i Kočí sroloval.

„Tomu rohu se budu muset příště vyhýbat. Navíc mantinelu jsou pro hráče jako já rok od roku tvrdší,“ řekl již v lepším rozpoložení.

Radost mu udělala taky středeční výhra Komety po nájezdech. Z ledu šel za stavu 1:2, do sanitky ho vedli za burácení uvnitř haly a vyrovnání na 2:2. Na lůžku se pak dozvěděl, že jeho spoluhráči vyhráli v rozstřelu. „Zlaté dva body. Bojovali i za mně, za Kometu a za Brno,“ ocenil je.

Komise rozhodčích se zákrokem bude zabývat odpoledne. Hollweg i Kočí dostali za fauly na Petrovického pět, respektive šest zápasů dostance.

Tomáš Svoboda se raduje z branky
Tomáš Svoboda se raduje z branky

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud