9. dubna 2013 • 20:40

Skvělý Mazanec a góly v přesilovkách. Do finále vkročila lépe Plzeň

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spolehlivý brankář Mazanec a dvě využité přesilovky. To byly hlavní důvody výhry Plzně v úvodním zápase finále extraligy na ledě Zlína. Indiáni vyhráli po gólech Jozefa Baleje, Jana Kováře a Václava Pletky 3:0. Druhé utkání se hraje ve středu opět ve Zlíně od 17:30.



Po slavnostním buly reprezentačního beka a bývalé dlouholeté opory domácích Miroslava Blaťáka hýřili aktivitou Indiáni, Kratěna však z dobré palebné parkety mířil nad. Mazance zaměstnal jako první Köhler. Záhy poté přišla přesilovka Plzně, která se jí vůbec nepovedla. Zlín byl ve své početní výhodě mnohem nebezpečnější, rány Tesaříka a Köhlera bez přípravy ale dokázal pokrýt Mazanec.

Ve 13. minutě se proti pravidlům provinil Leška a tato přesilovka už se hostům povedla o mnoho lépe. Straka nastřelil před brankou clonícího Baleje a právě slovenský útočník se zorientovat nejlépe a dostal kotouč za Sedláčkova záda. Zlínský brankář se pář vteřin po opětovném zahájení hry vyznamenal při Kovářově dorážce a zabránil další pohromě pro domácí.

Nástup do druhé části vyšel i s přispěním Strakova trestu ze závěru prvního dějství lépe Beranům. Čajánek však pálil nepřesně. Plzeň musela do čtyř brzy znovu a Mazanec zasahoval proti Zámorskému. Až před polovinou prostřední třetiny vyslala Plzeň po přestávce první přesnou ránu mezi tyče, Sedláček ale nezaváhal.

Martin Straka atakoval v brankovišti zlínského brankáře Jakuba Sedláčka a byl vyloučen
Martin Straka atakoval v brankovišti zlínského brankáře Jakuba Sedláčka a byl vyloučen

Ve 32. minutě pálil z velkého úhlu Čajánek po akci Veselého, Mazanec ostrý projektil, na který příliš neviděl, dokázal se štěstím vytěsnit. Nedlouho poté se srazili Okál s Kratěnou, což pro domácí sestavu zdecimovanou zraněními, znamenalo další oslabení. Okál odkulhal do kabiny a do zápasu již nezasáhl.

Při přesilovce poté pálil nebezpečně St. Pierre. Před přestávkou zlínským zadákům ujel Kovář, skvěle si roztáhl Sedláčka a mezi jeho betony přidal bekhendem druhou trefu Plzně, která byla rázem pevně v sedle.

Svůj náskok Západočeši ještě zvýraznili na začátku třetí dvacetiminutovky. Po Zámorského zdržování hry se prosadil Pletka a už po 14 vteřinách poslal zlínského beka zpátky na led. Berani měli několik příležitostí vrátit se do hry v přesilových hrách, přičemž St. Pierre pykal za vysokou hůl hned čtyři minuty, jenže Mazanec byl bezchybný.

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 4. • 18:15
PSG Zlín
PSG Zlín
0:3
ONLINE
9. dubna
18:15
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí:

Hosté: 13:26. Balej, 37:46. Kovář, 41:43. Pletka

Sestavy

Domácí: Sedláček (Štůrala) – Hamrlík, Horák, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík, Kotvan, Urbanec – Ondráček, Leška, Veselý – Okál, Čajánek, Čech – Balaštík, Kostourek, Köhler – Šlahař, P. Sedláček, Fořt.

Hosté: Mazanec (A. Svoboda) – Boháč, St.Pierre, Hanzlík, Poživil, Slovák, Mozík, Jeřábek – Kratěna, Vampola, Sýkora – Vlasák, Straka, Kovář – Lev, Hollweg, Dvořák – Balej, Pletka, Kašpařík, Petruška.

Rozhodčí

Fraňo, Jeřábek – Barvíř, Blümel

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

6641 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud