13. dubna 2013 • 17:06

Zlínská smršť, pak marné dobývání Sedláčka. Plzeň ve finále ztrácí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těch přesilovek, šancí. Nic. Střelci Plzně vyšli ve třetím zápase finálové série hokejové extraligy gólově naprázdno. Zlín, který své konečné vedení 3:0 nastřádal už do poloviny zápasu, vyhnal poprvé v letošním play off z brány Marka Mazance, kterého nahradil po druhé třetině Adam Svoboda. Naopak hostující Jakub Sedláček udržel potřetí ve vyřazovací části čisté konto. Hosté tak před zítřejším pokračováním opět v Plzni (18:15) vedou 2:1 na zápasy.



V úvodní části oba celky dlouho nepouštěly soupeře do šancí a gólmani Mazanec i Sedláček si s pokusy z dálky bez potíží poradili. Na straně Plzně pálil nebezpečně Pletka s Kratěnou, za hosty se dostal do zakončení z mezikruží Okál. Zlín se pak ubránil při Čechově vyloučení a sám vzápětí při Kratěnově trestu udeřil.

Puk se dostal k obránci Hamrlíkovi, který tvrdou ránou do levého horního rohu nedal Mazancovi šanci. Za dvě a půl minuty už měli hosté dvoubrankový náskok; Köhler ve středním pásmu narazil puk rozjetému Kostourkovi, jenž se trefil z levého kruhu.

V úvodu druhé třetiny musel kvůli problému s bruslí z ledu sudí Minář a zápas chvilku řídil jako hlavní jen Hradil. Vzápětí mohla Plzeň šťastně snížit, když se Strakovo nahození z rohu odrazilo od zlínského obránce Řezníčka do levé tyče.

Plzeňský indián vyhlížel gól Plzně marně
Plzeňský indián vyhlížel gól Plzně marně

V polovině utkání prokličkoval přes dva soupeře Straka a nabídl puk Kovářovi, který ale zblízka už nestačil přehodit Sedláčkův pravý beton. Vzápětí se radovali opět hosté, když Holíkův pokus ještě zblokoval Mozík, ale puk se odrazil k Čechovi, který zamířil přesně k pravé tyči Mazancovy branky.

Do závěrečné části se postavil vůbec poprvé v letošním play off do plzeňské branky Svoboda místo Mazance. Ze hry odstoupili i bek Hanzlík a útočník Kratěna. Svobodu hned prověřil Veselý a vyražený puk nedokázal zkrotit Zámorský, který mohl dorazit do odkryté branky.

Naději domácím mohl vzápětí vykřesat v oslabení Kovář, jeho pokus ale Sedláček se štěstí vyrazil držadlem hole. Zlín si hlídal náskok a potvrzoval, že se mu venku daří. Navázal na semifinálovou sérii s Třincem, v které vyhrál všechny tři duely na ledě Ocelářů. Plzni se nepodařilo zdramatizovat závěr ani při vyloučeních Linharta a Hamrlíka. Marná byla i další snaha Indiánů a Sedláček si udržel čistý štít.

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 4. • 14:45
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
0:3
ONLINE
13. dubna
14:45
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí:

Hosté: 13:24. Hamrlík, 15:56. Kostourek, 30:49. Čech

Sestavy

Domácí: Mazanec (Svoboda) – Frolo, Jeřábek, St. Pierre, Hanzlík, Poživil, Slovák, Mozík – Hollweg, Kovář, Straka – Kratěna, Sýkora, Pletka – Balej, Kašpařík, Vlasák – Dvořák, Johnson, Lev – Petruška, Vampola

Hosté: Sedláček (Štůrala) – Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Matějíček, Urbanec, Horák – Balaštík, Leška, Köhler – Holík, Čajánek, Veselý – Okál, Kostourek, F. Čech – Fořt, Ondráček, Šlahař

Rozhodčí

Hradil, Minář – Bláha, Kostka

Stadion

ČEZ Aréna

Finále Plzeň - Zlín sledujte ONLINE zde »

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud