30. dubna 2013 • 16:38

Tenkrát se vrací do Kladna, tým naopak opouští Lotyš Koba Jass

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační útočník Petr Tenkrát se vrací do Kladna, kde s hokejem začínal. Po odchodu ze Sparty se s Rytíři dohodl na dlouhodobé smlouvě. Pětatřicetiletý Tenkrát, kterého čeká start na mistrovství světa ve Stockholmu, hrál za Kladno naposledy v září 2009 před odchodem do švédské Skelleftey. Majitel bronzu a stříbra ze světových šampionátů, který má zkušenosti i z NHL, se vrátil do extraligy předloni, ale tehdy zamířil do Sparty.



V kladenském týmu zůstává vedle Jana Chábery i další brankář Lukáš Cikánek, který podepsal roční smlouvu a čeká ho už sedmá sezona ve středočeském celku. Končí naopak obránce Jan Piskáček a lotyšský útočník Koba Jass, kteří dali přednost nabídkám z jiných klubů.

Cikánek v uplynulé sezoně odchytal jen sedm zápasů, v příštím ročníku se chce prosadit více. "Mám před sebou novou výzvu, minulá sezona byla mou nejhorší. Udělám všechno pro to, abych nastoupil ve více zápasech," řekl na klubovém webu kladenský odchovanec.

Piskáček a Jass podle klubu nejprve souhlasili s podmínkami dalšího angažmá v Kladně, ale posléze názor změnili. Piskáček po návratu ze zámořské juniorské soutěže hrál za Rytíře tři sezony.

"Počítali jsme s ním jako s pilířem obrany, což jsme mu také zdůraznili. Rozhodl se nakonec pro jiný klub, přejme mu štěstí, šanci u nás dostanou jiní," řekl výkonný ředitel klubu Václav Bartoš.

Jass přišel do Kladna v lednu a zařadil se mezi opory. "O jeho další služby jsme pochopitelně stáli, dvakrát jsme se spolu dohodli, ale nakonec z podpisu smlouvy sešlo. Koba si vybral jiný tým," uvedl sportovní sekretář klubu Martin Vejvoda.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud