František Suchan
18. listopadu 2013 • 17:20

Extraligový šéf Řezníček se brání: Dudovy výroky jsou úlet

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když je třeba šmiknout Radka Dudu přes prsty, zapůsobí „Pepík“. Tedy Josef Řezníček. Tak v pondělním Sportu vysvětlil svůj pětizápasový distanc za naskočení do soupeře sám plzeňský divočák. Co na to šéf soutěže a Dudův někdejší spoluhráč? „Nestojí mi za to tohle komentovat,“ pravil mrzutě ředitel extraligy, který měl s útočníkem spory už v minulosti.



Vůbec nechtěl Dudovy výroky stavět do osobní roviny. Ale že ho naštvala zmínka, že „vítr vane od Pepíka,“ to Josef Řezníček neskrýval.

„Asi neví, jak jsou nastavené kompetence, rozhodnutí disciplinární komise je vyloženě na rozhodnutí jejího šéfa a jejích členů. Já s tím nemám nic společného. To ani nejde,“ reagoval věcně na Dudovo nařčení, že za výší stopky stojí jeho vůle, tedy šéfa soutěže.

„Považuju to za úlet. Nemám proč řešit jeho výroky. Ty, které směřují k disciplinární komisi, jdou na ni. Je to nezávislý pětičlenný orgán. Pokud si (Duda) chce stěžovat, musí využít toho, co mu říkají pravidla. Jestli není spokojený s výší trestu, může postupovat podle disciplinárního řádu,“ vzkázal někdejšímu kolegovi z Plzně.

S Řezníčkem si Duda už v roce 2002 po svém odchodu do Slavie vyměnil pár ostrých obvinění přes média. Současného ředitele extraligy v online rozhovoru nepřímo nařkl z prodávání zápasů, ten s podobnou opatrností kontroval, že nezkrotný živel bere anabolika.

„Myslím, že to co zmiňujete, už je dost dávno, nerad bych to otevíral. Tohle, co přišlo teď, mi přijde přinejmenším hodně zvláštní,“ zmínil teď bývalý obránce…

Radek Duda narazil do Holce, dostal za to pět zápasů stop
Video se připravuje ...

Rozhovor s Josefem Řezníčkem o Dudových výrocích čtěte v úterním deníku Sport!

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud