17. ledna 2014 • 21:34

Vzhůru k výškám, velí Helena Vondráčková. A Energie stoupá nahoru

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z jejich šatny zpívá Helena Vondráčková o tom, jak ji cosi táhne k výškám. Hokejisté Karlových Varů si ji pouští po zápasech, které vyhrají. Z posledních pěti duelů jim Vondráčková svůj šlágr přednesla čtyřikrát, naposled v pátek v Brně, kde Kometu porazili 3:2. Hned na místě to vítězové uměli naplno oslavit.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 1. • 18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
2:3
ONLINE
17. ledna
18:00
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
Góly

Domácí: 19:49. Němec, 59:20. J. Svoboda

Hosté: 27:04. Zucker, 44:59. Micka, 48:52. Vachovec

Sestavy

Domácí: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, Dujsík, Kempný, Kováčik (A), Žižka (C), Kuboš, Dlapa – J. Svoboda, Hruška (A), Novotný – Káňa, V. Němec, T. Svoboda – Burian, Zohorna, Dočekal – Wasserbauer, Koreis, Jenyš. Trenér: Vladimír Kýhos, Martin Pešout, Karel Beran.

Hosté: Závorka (Řehoř) – Bičánek (A), Rýgl, Drtina, Kubka, Gulaši (A), Dresler, Schusser – Zaťovič (C), Balán, Pohl – Dlouhý, Vachovec, Hovorka – Kytnár, Kverka, Zucker – Micka, R. Hruška, Tomeček. Trenér: Karel Mlejnek, Jaromír Kverka, Pavel Kněžický.

Rozhodčí

Radek Husička, Pavel Mikula – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

Stadion

Kajot Aréna

Návštěva

7015 diváků

Napřed hurónský křik, pak letitý song. A dobrá nálada. Karlovy Vary na ni mají plné právo. V roce 2014 vytěžily 12 bodů z patnácti možných. Na 10. příčku, aktuálně obývanou Litvínovem, ztrácejí už jen čtyři bodíky.

Borci v zelenočerném by rádi věřili, že ne k úplným výškám, ale aspoň do předkola play off je zlepšení v novém roce vynese.

„Máme kolo (čtvrtinu extraligy) před sebou a budeme se o to prát. Je to tam těsně. Všichni bychom si to přáli,“ líčil útočník Tomáš Micka. „Jsme na nějaké vlně, snažíme se jí udržet. Kéž by to vyšlo až nahoru!“

Kometu zaskočila jeho parta důslednou obranou, v čekání na chyby byla pohotovější. Góly v urputném zápase padaly hodně po kiksech v rozehrávce a Karlovy Vary potrestaly o jednu chybu víc než Brno.

„Byl to souboj hlavně ve středním pásmu, oba týmy mají tenhle systém propracovaný a nám se to dneska povedlo. Závit (brankář Závorka) chytal parádně. V Brně se moc nevyhrává, takže jsme šťastní a body si vezeme s chutí,“ říkal Micka.

Brňané měli s urputnou hrou Karlových Varů problémy už v prvním zápase doma, který těsně zvládli, pak vyhráli na západě Čech za dva body. Napotřetí už narazili. Bylo vidět, že jim dotěrnost soupeře nesvědčí.

Doma jsme chtěli vyhrát, ale Vary hrály výborně střední pásmo, my jsme se nedostávali ani moc do šancí. Srazil nás gól zpoza brány, a pak další gól, který jsme dostali v naší přesilovce, místo abychom v ní zatlačili,“ zmínil zlomové momenty třetí třetiny, kterými Energie utekla do rozhodujícího náskoku, brněnský útočník Vojtěch Němec.

Třetím a posledním hřebíčkem do rakve Komety byla nevyužitá více než minutu a půl trvající přesilovka pět na tři. Při níž už nespokojení diváci pískali.

Tímhle nám moc nepomůžou, ale to je hokej v Brně a musíme se s tím smířit. Tlak fanoušků je enormní,“ podotkl obránce Tomáš Žižka. „Říkáme si u přesilovek, že to chceme v klidu rozehrát, ale pak přijde pískot, lidi jsou netrpěliví, že nevidí střelu. Že je třeba těžší led, to se z publika nevidí. Ale mají na to právo.“

Tak se stalo, že Kometa padla potřetí za sebou doma. A k výškám stoupají Karlovy Vary.

SESTŘIH: 39. kolo hokejové extraligy, Kometa Brno - Karlovy Vary 2:3
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud