29. března 2014 • 04:56

Vysoká hra Komety! Postoupila do semifinále podle pravidel?

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posledním semifinalistou se stala brněnská Kometa, která v prodloužení šestého čtvrtfinálového zápasu porazila mistrovskou Plzeň 4:3. Předmětem dohadů jsou ovšem hned dva ze čtyř jejích gólů. Podle televizních záběrů to vypadá, že brněnští hráči zahráli vysokou holí, takže ani jeden z těchto dvou gólů nemusel platit. Co si o tom myslíte vy? Podívejte se na sestřih utkání a hlasujte v anketě.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 3. • 19:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
4:3
ONLINE
28. března
19:00
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 16:45. H. Zohorna, 26:38. Němec, 43:02. J. Svoboda, 64:19. H. Zohorna

Hosté: 22:34. Indrák, 24:53. Petruška, 30:23. Lev

Sestavy

Domácí: Čiliak (Trvaj) – Miller, Hanzlík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – Hruška, Čermák (C), J. Svoboda – Káňa, Němec, T. Svoboda – Pivko, Raška, H. Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček – Mrázek.

Hosté: Machovský (Mensator) – Seman, Hanzlík, Jeřábek, Slovák, Boháč, Mozík, Moravčík – Schleiss, Straka (C), Kratěna – Pletka, Lev, Indrák – Vlasák, Kašpařík, Holec – Pitule, T. Sýkora, Dvořák – Petruška.

Rozhodčí

Fraňo, Hradil – Gebauer, Lederer

Stadion

KAJOT ARENA - Brno

Návštěva

7 200 (vyprodáno) diváků

Spartu, Třinec a Zlín doplnila v semifinále play off Kometa Brno. Před domácím publikem dokázala v prodloužení porazit Plzeň, stejně jako první gól, obstaral i ten poslední Hynek Zohorna. Jenže podle všeho úvodní branka zápasu neměla platit. Před prostřelením plzeňského brankáře Machovského totiž jeden z hráčů přihrál puk vysokou holí. A podle pravidel měl sudí hru přerušit. Nestalo se tak a Plzeň vzápětí inkasovala první branku utkání.

Byla to vysoká hůl? Kometa si pomohla v šestém utkání s Plzní spornými góly
Video se připravuje ...

Plzeňští sice vysokou hru reklamovali, ale sudí už nemohli nic udělat. Poradit s videorozhodčím se totiž mohou pouze v případě, že by byl vysokou holí gól vstřelen. Což v tomhle případě nebyl. Tečí vysokou holí se ovšem ve třetí třetině provinil zřejmě i Jakub Svoboda. Ten lehce tečoval puk do brány a hokejku měl přitom výš, než je povoleno. 

Postup Brna přes Plzeň do semifinále play off je i přesto zasloužený, protože měla Kometa v sérii s posledním mistrem navrch. Nakonec ji k postupu stačilo šest utkání, když sérii vyhrála 4:2 na zápasy.

Co si myslíte o dvou pátečních sporných gólech myslíte vy? Podívejte se na video a hlasujte.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud