Michal Koštuřík
9. dubna 2014 • 13:24

Tesařík odjel léčit třísla ke Kolářovi. Chci to aspoň zkusit, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S koncem sezony se zlínský hokejový obránce Radim Tesařík nehodlá smířit. Dnes ráno sednul na vlak a odjel do Prahy na vyšetření u docenta Pavla Koláře. Doufal, že mu vyhlášená kapacita pomůže od bolesti třísel a 39letý bek si ještě zahraje play off. „Prohlédne mě a řekne, jestli má cenu, abych to zkusil anebo se šetřil na příští sezonu,“ uvedl Tesařík pro isport.cz.



Zkušený zadák si obnovil zranění, které ho v tomto ročníku vyřadilo už dvakrát, ve druhém semifinále proti Třinci. Na ledě vydržel necelé dvě třetiny. Pak odstoupil a od té doby nestoupnul na brusle.

„Řekl jsem si po domluvě s trenéry, že to zkusím. Chtěl jsem za každou cenu pomoci týmu, kterému chyběl distancovaný Petr Zámorský. Zranění jsem cítil, ale šel jsem do toho. Cítil jsem, že je to zapotřebí, i když jsem nebyl stoprocentně fit,“ líčil Tesařík.

V prostřední části utkání se mu ale bolest vrátila. Nejprve si uškodil nárazem do mantinelu v plné rychlosti a definitivně se „oddělal“ několika sprinty. Bylo jasné, že musí z ledu. „Noha mi bránila,“ sdělil.

Nejdřív to viděl na definitivní konec sezony, jenže pak se chytl poslední naděje. Tou je pro něj Pavel Kolář, který mu už před lety pomohl. Tesaříka dával dohromady, když se zranil ve Zlíně těsně před mistrovstvím světa, na které měl být nominovaný. „Hned jak se vrátil z Japonska z Davis Cupu, tak jsem mu zavolal. Podívá se na mě,“ potěšilo obránce, který zítra bude svým parťákům fandit v Třinci z hlediště.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud