20. srpna 2014 • 12:54

Už žádná jména! Sudí budou v extralize nosit na dresech jen čísla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodčí v hokejové extralize budou od nové sezony nosit na dresech místo jmenovek čísla. Na nominační listině pro nadcházející ročník je 22 hlavních, 30 čárových, 17 brankových videorozhodčích a sedm delegátů. Prošla obměnou poté, co například z hlavních sudích skončili Radek Husička s Milanem Minářem a do Kontinentální ligy odešel Antonín Jeřábek.



Mezi čárovými skončili Miloš Bádal, Evžen Kostka a Roman Pouzar. Podle předsedy komise rozhodčích Pavla Halase nastává generační obměna podobně jako u hokejové reprezentace. "Tito zkušení rozhodčí se rozhodli nepokračovat, Připravujeme pro ně rozlučkové utkání v prvních pěti kolech," uvedl Halas.

Činnost kvůli pracovním důvodům přerušili hlavní František Kalivoda s čárovým Pavlem Šátavou. Na nominační listině je mezi hlavními šest nováčků Oldřich Hejduk, Roman Mrkva, Jakub Smitka, Štěpán Souček, Roman Svoboda a Petr Úlehla. Stejný počet byl zařazen nově i mezi čárové - jsou to Tomáš Gerát, Milan Kis, Josef Špůr, David Polonyi, Daniel Hynek a Michal Zíka.

Vyrovnat se rozhodčí musejí také se změnami pravidel, která se zavádějí v soutěžích IIHF. Se statutem profesionálů budou působit stejně jako dosud Martin Fraňo, Pavel Hodek, Jan Hribik, Vladimír Pešina, Vladimír Šindler a Robin Šír. Nováčkem je René Hradil, který nahradil Jeřábka.

Jednotlivým sudím byla přidělena čísla, která budou mít na dresech po celou sezonu. "Myslím, že je to dobrý nápad. Především se přiblížíme vyspělému světu, pro některé kolegy to bude zjednodušení. Vítám to a určitě je to dobrá cesta," řekl zkušený mezinárodní sudí Šindler, který se představí s číslem 20.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud