16. listopadu 2014 • 17:09

Minela sudích: Tomečka poslali do sprch a Třinec dal v přesilovce tři góly

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drama hned od první třetiny. Průběh utkání 21. kola hokejové extraligy mezi Karlovými Vary a Třincem však výrazně ovlivnili rozhodčí. Ve 14. minutě za stavu 2:1 vyloučili domácího Jana Tomečka na 5 minut + do konce utkání za vysokou hůl. Třinecký Jakub Orsava si však krvavé zranění způsobil o helmu obránce Energie. V následné početní výhodě Oceláři vstřelili tři góly a ujali se vedení 4:2. A tento náskok udrželi až do konce utkání.



Orsava vjel do útočné třetiny a rychlou kličkou do bekhendu se chtěl zbavit obránce Tomečka. Ten ale jeho úmysl vystihl a s hokejkou v obou rukou třineckého útočníka přibrzdil, v tom se však obličejem střetl s Tomečkovou přilbou. Karlovarský bek ovšem vyfasoval trest do konce utkání za vysokou hůl.

Orsava střet odnesl krvavým zraněním, během chvíle se ale vrátil na led a v 15. minutě v pětiminutové výhodě vyrovnal na 2:2. Vzápětí dokonal obrat Adamský a poté, kdy padly tresty na obou stranách, skóroval i Nosek. Třinečtí tak v přesilové hře při vyloučení Tomečka vstřelili klíčové tři branky. 

Minela sudích: Tomeček dostal trest na 5 minut + do konce utkání a Třinec nasázel tři góly
Video se připravuje ...

"Chtěl bych především poděkovat našemu mužstvu, byl to jeden z našich nejlepších výkonů," zhodnotil karlovarský trenér Jaromír Kverka. "Bohužel to, co se stalo v první třetině, se stalo. A ovlivnilo to zápas. I za nepříznivého stavu jsme si přesto vytvořili spoustu příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Snažili jsme se až do konce se zápasem něco udělat, ale Třinec v poslední třetině více bránil a už jsme si tolik šancí nevytvořili. Přes kvalitní výkon tři body bohužel nemáme."

Že trest byl příliš vysoký, potvrdil i expert České televize Milan Antoš. "Byl neadekvátní. Měl být mnohem nižší, protože krosček mířil na hruď a Orsava se zranil o helmu," řekl v přímém přenosu.

Ani disciplinární komise Tomečka dál trestat nebude. "Její předseda Karel Holý v zásahu neshledal úmysl zasáhnout protihráče do oblasti hlavy a krku ani nedospěl k závěru, že by byl zákrok veden zvlášť agresivním způsobem. Rozhodl proto, že se disciplinární řízení proti hráči Janu Tomečkovi z HC Energie Karlovy Vary zastavuje," sdělil mluvčí svazu Zdeněk Zikmund v tiskové zprávě. "Ke krvavému zranění protihráče v obličeji došlo neúmyslným zásahem přilby," potvrdil.

Šéf komise rozhodčích Pavel Halas se však v rozhovoru pro ČT postavil za čtveřici sudích Hodek, Hejduk – Brejcha, Suchánek. "Tady je důležité, že zranění předcházel krosček a je pak jedno, jak se třinecký hráč zranil. Pravidla jiný postup neumožňují."

SESTŘIH: 21. kolo extraligy, Karlovy Vary - Třinec 2:4
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 11. • 15:30
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
2:4
ONLINE
16. listopadu
15:30
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 07:23. R. Hruška, 12:06. Heizer

Hosté: 03:19. Hrňa, 14:52. Orsava, 15:38. Adamský, 17:54. Nosek

Sestavy

Domácí: Závorka (Habal) – Sičák, Deyl, Bičánek, Šmach, Redlihs, Tomeček J., Šafář – Vachovec, Kverka, Duda – Heizer, Skuhravý, Hruška D. – Pšurný, Balán, Tomeček V. – Štals, Hruška R., Koblasa.

Hosté: Hrubec (Hemerlík) – Linhart, Roth, Trončinský, Nosek, Doudera M., Matyáš, Doudera L., Foltýn – Orsava, Kreps, Hrňa – Adamský, Polanský, Dravecký – Rufer, Růžička, Rákos – Matuš, Kindl, Jašek.

Rozhodčí

Hodek, Hejduk – Brejcha, Suchánek

Stadion

KV Arena Karlovy Vary

Návštěva

3609 diváků

ONLINE: Karlovy Vary - Třinec

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud