20. listopadu 2014 • 04:30

TOP 10 posil v extralize: Ton, Irgl, Čáslava... Kdo září dál?

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
  • Největší posily v hokejové extralize?Největší posily v hokejové extralize?FOTO: Koláž iSport.cz
    Hokejová extraliga má za sebou přes dvacet kol a kluby tak mohou hodnotit, jak se jim vyplatily nové letní nákupy. Je nejplatnějším hráčem Petr Ton, Zbyněk Irgl nebo snad Petr Čáslava?  Portál iSport.cz vybral těch deset nejlepších posil, které si extraligové kluby pořídily.
  • Petr Ton (Kometa Brno)

    Šance, gól, hit. TOP momenty Tona na Spartě
    Video se připravuje ...

    Petr Ton byl nejproduktivnějším hráčem minulé sezony, přesto si v létě musel hledat angažmá. Nakonec se upsal velkému rivalovi – Kometě Brno. A novému zaměstnavateli se vyplácí. V jednadvaceti zápasech posbíral 23 bodů a v kanadském bodování celé extraligy mu patří čtvrtá příčka. Pomstil se i Spartě, když skóroval na jejím ledě.

  • Zbyněk Irgl (Oceláři Třinec)

    Patriot na odstřel! Vítkovičtí přivítali svého Irgla, ten jim dal dva góly
    Video se připravuje ...

    Po sedmi letech v zahraničí se vracel do Česka, ale místo Vítkovic, ve kterých vyrůstal, zamířil do Třince. „Peníze v tom nehrály roli,“ opakoval před sezonou. Chtěl si vyzkoušet nové prostředí. A zapadl do něho náramně. Po dvou zápasech měl na kontě dva góly a tři asistence a jeho bodová série pokračovala až do sedmého kola. V produktivitě mírně polevil, i tak ale má bod na zápas (15). Ve smlouvě má však přestupní klauzuli: když do poloviny prosince dostane zajímavou nabídku ze zahraničí, může odejít.

  • Petr Čáslava (Pardubice)

    Petr Čáslava v pardubickém dresu Petr Čáslava v pardubickém dresuFoto Barbora Reichová (Sport)

    Do klubu se vrátil po čtyřech letech a hned mu na dres přišili kapitánské céčko. „Jsem na to hrdý. Doufám, že naplním očekávání své i celého mančaftu a budeme úspěšní,“ řekl obránce Petr Čáslava před sezonou pro klubovou televizi. A očekávání naplňuje. Spolu s třineckým Galvasem vévodí Radegast indexu, která sčítá body z +/- hodnocení, hitů a zblokovaných střel. Pardubice jsou navíc páté v extraligové tabulce.

  • Tomáš Vlasák (Slavia)

    Hollweg sejmul Vlasáka kolenem, Poletína srazil vzduch letící pěsti
    Video se připravuje ...

    Ze Slavie v roce 2007 odešel po neshodách s trenérem Vladimírem Růžičkou, teď se v létě, když je u týmu Ladislav Lubina, vrátil. Jeho rozjezd přibrzdil střet s plzeňským Hollwegem, po kterém musel na operaci a odehrál tak jen devět zápasů – v nich má však devět bodů. Spolu s Jaroslavem Bednářem jsou klíčovými postavami deváté Slavie.

  • Radek Duda (Karlovy Vary)

    Radek Duda se na Slavii rozjel, prosadil se i z nájezdu
    Video se připravuje ...

    V létě z Plzně do Karlových Varů odcházel rozhořčený. „Do smrti budu brát jako obrovskou křivdu, které se na mně (trenér) Razým dopustil. Pokaždé, když proti němu budu hrát, musí znát moje jméno, usínat s tím, aby se mu o mně zdálo,“ řekl deníku Sport po vzájemném zápase. Přestože si za faul odpykal pětizápasový trest, vede týmovou produktivitu a drží Energii několik bodů bod skupiny o udržení. Ze sedmnácti zápasů má třináct bodů.

  • Rostislav Klesla (Oceláři Třinec)

    Bitka jako řemen. Rozdali si to Kanaďan Valcourt a obránce Třince Klesla
    Video se připravuje ...

    Po minulé sezoně skončil v NHL po šestnácti letech. Naposledy zkušený obránce oblékal dres Phoenixu i přesto, že ho v březnu během několika hodin vyměnili do Washingtonu a poté do Buffala. Od léta hájí barvy Třince. A i díky němu jsou Oceláři první. V pořadí Radegast indexu je v celé extralize devátý. Jde o spolehlivého defenzivního a tvrdého beka, který se nebojí bitky.

  • Robert Kristan (Pardubice)

    Brankář Kristan musel přihlížet libereckým oslavám Brankář Kristan musel přihlížet libereckým oslavámFoto ČTK

    Slovinský brankář přišel na východ Čech ze slovenské Nitry a zachytal si i na olympiádě v Soči, kde pomohl národnímu týmu do čtvrtfinále. V Pardubicích v létě skončili brankáři Hudáček a Salfický, které nahradil Halász a právě Kristan, ten se stal jasnou jedničkou. Odchytal osmnáct zápasů a v tabulce procentuální úspěšnosti zásahů je s 91,8% šestý.

  • Martin Cibák (Olomouc)

    Cibák vstřelil třetí gól Olomouce do sítě Pardubic Cibák vstřelil třetí gól Olomouce do sítě PardubicFoto ČTK

    Zkušený 34letý slovenský útočník má zkušenosti i s NHL a v létě kývl na nabídku extraligového nováčka. A jemu i týmu se nadmíru daří. Olomouc je v tabulce sedmá a Cibák jí pomohl deseti góly a v tabulce střelců se dělí o sedmé místo. Nejprve dostal jen krátkodobou smlouvu, lepší nabídku ze zahraničí však nedostal, a tak dál zůstává v Olomouci – minimálně do poloviny prosince.

  • Martin Bakoš (Liberec)

    Klesla se snaží ubránit kotouč před libereckým Bakošem Klesla se snaží ubránit kotouč před libereckým BakošemFoto ČTK

    Bílí Tygři úvodní dvě extraligová kola prohráli, a tak museli začít hledat posily. A vyhlédli si 24letého slovenského útočníka Martina Bakoše, který má zkušenosti z KHL ze Slovanu Bratislava. Bakoš zapadl skvěle a s dvanácti bodů je třetí v týmové produktivitě – dal sedm gólů a na dalších pět přihrál.

  • Tomáš Hyka (Mladá Boleslav)

    Tomáš Hyka před třineckou brankou Tomáš Hyka před třineckou brankouFoto ČTK

    Mladý jednadvacetiletý útočník hrál v kanadské juniorské soutěži QMJHL i ve švédské nejvyšší soutěži, v létě se ale vrátil do míst, kde vyrůstal – Mladé Boleslavi, která do nejvyšší české soutěže postoupila. A hned se zalíbil i trenérovi reprezentace Vladimíru Růžičkovi, který ho nominoval do širšího výběru. Ve čtrnácti zápasech posbíral šest bodů a na ledě stráví v průměru přes 14 minuta na zápas. Místo si vysloužil i v útoku Davida Výborného.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud