František Suchan
15. února 2015 • 21:21

Čáp, co nosí góly. Každý zápas beru jako poslední, tvrdí obránce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čáp nosí nejen děti, ale i góly. Alespoň ten hradecký. Mladý obránce Zdeněk Čáp povolaný z Jihlavy coby záskok v sestavě decimované zdravotními potížemi i ve svém čtvrtém extraligovém duelu sezony zásadně vstoupil do děje. Vítězným gólem a asistencí na ten první v neděli utnul jízdu Mladé Boleslavi. Hradec triumfoval 2:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 2. • 17:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
1:2
ONLINE
15. února
17:30
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 23:30. Klimenta

Hosté: 18:27. Dej, 55:20. Čáp

Sestavy

Domácí: Růžička M. (Rittich) – Ovčačík, Stříteský, Kočí, Robar, Holub, Trška, Čermák – Klimenta, Musil, Látal – Bárta, Výborný, Jarůšek – Pabiška, Kašpařík, Mikulík – Lenc, Pacovský

Hosté: Kacetl (Kantor) – Dietz, Jank, Čáp, Plašil, Pláněk, Piegl – Skokan, Knotek, Šimánek – Dej, Kukumberg, Vantuch – Švagrovský, Tvrdík, Červený – Valcourt, Troliga, Beránek

Rozhodčí

Šindler, Hejduk – Gerát, Hynek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

4150 diváků

Čtyři zápasy, čtyři body. Pro Zdeňka Čápa to jsou po povolání zpět do extraligy na začátku února snadné počty. Zatímco v pátek asistoval u vítězné rány proti Plzni, v neděli byl u obou zásahů, ten rozdílový sám od modré trefil. „Za střelce se nepovažuju, i když jsem to letos načal už v Jihlavě, kde dostávám hodně prostoru. A když jsem víc na ledě, cítím se líp,“ pochvaloval si 22letý zadák, který má v Dukle v tomto ročníku na kontě 28 bodu a do nejvyšší soutěže nakoukl v minulé sezoně i v dresu Pardubic.

V defenzivě Mountfieldu, kde marodí zkušení Vydarený, Mikuš, Vašíček a dlouhodobě mimo hru je Frühauf, v neděli Čáp zvládl skoro 25 minut v akci. „Jsem rád, že i tady se do hry dostanu hodně. Snažím se hlavně odvádět práci, která bude prospěšná týmu,“ zmínil.

SESTŘIH: 47. kolo extraligy, Mladá Boleslav-Hradec Králové 1:2
Video se připravuje ...

To se vskutku děje. I přes rozsáhlou marodku s ním v sestavě Hradec třikrát ze čtyř pokusů vyhrál. „Člověk do šlapajícího mužstva líp zapadne, ale já se zároveň bál, abych klukům tu úspěšnou sérii nepokazil,“ prohodil Čáp, který se až v úterý dozví, zda zůstává v extraligovém kádru, nebo zamíří zpátky na prvoligové play off do Jihlavy.

„Připravuju se na každý zápas jako by byl můj poslední,“ tvrdil proto. I když se takový návrat zdá momentálně nepravděpodobný, i vzhledem k tomu, že v hradecké obraně je aktuálně nejstarším bekem 24letý Stanislav Dietz a není kam jinam sáhnout, Čáp zůstává při zemi.

„Počkám, co řeknou trenéři. A i kdyby mě poslali dolů, nebudu zklamaný, tohle mě nakopne, abych makal dál a snažil se zase dostat sem do sestavy,“ uzavřel.

I pozitivní přístup mu evidentně přináší potřebnou kliku, která se usídlila na jeho hokejce.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud