Martin Tomaides
28. února 2015 • 09:03

Pyro na Slavii? Nebyl to šťastný moment, řekl brněnský Čermák

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soudě dle tabulky šlo o jasnou záležitost, Kometa Brno ale poznala kouzlo pražského Edenu. Atmosféra vršovického stánku jako kdyby dodala Slavii novou energii, hosté se ani nestačili divit a ve 21. minutě prohrávali 0:3. "Rozhodla první třetina, my jsme měli hodně špatný vstup do zápasu," řekl po utkání kapitán hostí Leoš Čermák, který se mimo jiné ve třetí třetině prezentoval perfektní trefou do pravé šibenice. Přesto Brno prohrálo 2:5.



Dýmovnice v Edenu na chvíli přerušila utkání Slavie s Kometou
Video se připravuje ...

Kometa se drží mezi ligovou špičkou, naopak Slavia je beznadějné poslední. Proč si tedy z Prahy odvážíte jasnou prohru?
"Měli jsme hodně špatný nástup do zápasu a hrát jsme začali až od druhé třetiny. Jenže mezitím nás Slavia potrestala třemi góly. Pak už jsme pohyb zlepšili a měli i nějaké šance, ale pak jsme si zase dali vlastní gól... Zkrátka rozhodla první třetina."

Těsně před koncem základní části se hojně diskutuje o tom, kdo proti komu nastoupí. Spekulujete na toto téma v šatně?
"Nevím ještě, jaké byly dnešní výsledky, ale o postupovou šestku se hraje do posledního kola. Myslím si, že nikdo nespekuluje. Všichni chceme hlavně vyhrávat, až poslední zápas ukáže, jaké budou dvojice."

SESTŘIH: 51. kolo extraligy, Slavia - Brno 5:2
Video se připravuje ...

V průběhu první třetiny odešel s krvavým zraněním do šaten střelec Petr Ton a do utkání už se nevrátil. Bylo to na hře týmu hodně znát?
"Petr umí dávat góly a hodí se do přesilových her, takže to pro nás byla samozřejmě ztráta. Ale měli jsme se s tím líp popasovat."

Jaký je teď jeho stav?
"Nemám konkrétní zprávy, ale dostal hokejkou do obličeje, takže určitě minimálně nějaké šití proběhlo."

Slavia znovu po letech odehrála extraligový zápas ve stařičkém Edenu, vzpomenete si, kdy jste tady naposledy nastoupil?
"(přemýšlí) Naposledy jsem tu do zápasu naskočil asi ještě jako hráč Slavie, takže takových 10-12 let, takže dneska to byla nostalgie. Navíc byla výborná atmosféra, všechno se rozléhá, samozřejmě se tu hraje pod lepší diváckou kulisou než v O2 Areně."

Zhruba v polovině zápasu zahalil halu dým z kotle fanoušků Komety. Hra chvíli stála, mlha se potulovala v areně po zbytek utkání. Vadilo to při hře?
"Nebyl to zrovna šťastný moment, protože v tu chvíli jsme dostávali Slavii pod velký tlak, točili jsme je ve třetině a navíc jsme se chystali na přesilovku. A místo toho jsme museli čekat, až dým ustoupí. Ale na to se samozřejmě nemůžeme vymlouvat."

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 2. • 18:20
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
5:2
ONLINE
27. února
18:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 10:07. Tomica, 12:17. Čermák, 21:38. Kolařík, 41:23. Čermák, 55:25. Bednář

Hosté: 25:30. Vondráček, 47:10. Čermák

Sestavy

Domácí: Svoboda (Furch) – Šenkeřík, Valach, Štich, Šulc, Kolařík, Knot, Růžička – Pletka, Bednář, Vlasák – Poletín, T. Doležal, Stránský – Tomica, Sklenář, M. Čermák – Veselý, Holec, Andres

Hosté: Klimeš (Falter)– Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Vágner, Malec, Kuboš, Hájek – Hruška, Němec, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Ostřížek, Zohorna, Honejsek – Káňa, L. Čermák, Mrázek

Rozhodčí

Mikula, Polák – Gerát, Hynek

Stadion

MOMENT: Petr Ton dostal na zásah hokejkou do obličeje
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud