Květoslav Šimek
30. března 2015 • 04:58

Bombardér Trončinský. Pukem sejmul spoluhráče, pak zařídil gól

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle muselo bolet! Třinecký útočník Jiří Polanský schytal během prvních dvou semifinálových duelů se Spartou (6:2 a 5:4p) hromadu ran, ale k ledu jej složil i vlastní spoluhráč. Obránce Marek Trončinský chtěl na začátku prodloužení založit prudkým pasem akci, jenže smolně trefil Polanského. Byla to pořádná pecka, Polanský se těžce zvedal z ledu. V 76. minutě už „bombardér“ byl Trončinský daleko úspěšnější. Právě u něj začala vítězná akce Ocelářů v prodloužení.



MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 3. • 17:20
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
5:4
ONLINE
29. března
17:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 33:57. Klepiš, 35:06. Polanský, 35:31. Hrňa, 57:46. M. Doudera, 75:06. Roth

Hosté: 04:12. Buchtele, 19:04. Forman, 42:18. Vondrka, 44:41. Pilař

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Galvas (A), Linhart, Trončinský, M. Doudera, Foltýn – Hrňa, Klepiš, Ružička – Žejdl, Kreps, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Cienciala, Pechanec, Matuš – Růžička. Trenér: Jiří Kalous.

Hosté: Novotný (Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař (A), Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Vondrka – Réway, Hlinka (A), Rolinek (C) – Forman, Přibyl, Buchtele – Sabolič, Cingel, Dvořáček – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Rozhodčí

Pavel Hodek, Robin Šír – Petr Blümel, Milan Kis

Stadion

Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst)

Návštěva

5200 (vyprodáno) diváků

„Tady si mě Tronda našel,“ usmíval se útočník Polanský po dělovce pukem. Na stehnu mu po ní zůstala solidní podlitina. „Jdu to zaledovat, zvládnu to. Tohle nic není.“

Omluvu od Marka Trončinského, o němž se dobře ví, že umí nečekaným řešením soupeře překvapit, přijímal hned na střídačce. Obránce se k němu skláněl a rukou jej plácal po helmě. Polanský zápas dohrál, hned po návratu na led se také dostal do šance. Jenže při střele zlomil hůl.

MOMENT: Jiřího Polanského zasáhl pukem Marek Trončinský
Video se připravuje ...

V 76. minutě už byl Trončinský úspěšnější. Dlouhým pasem z obrany rozjel akci, na jejímž konci byl po souhře Jakuba Klepiše se Štefanem Ružičkou další obránce Vladimír Roth. „Tronča to poslal dopředu, výborně se tam střihli hráči a prakticky Štefan (Ružička) už mě viděl do prázdné branky,“ pochvaloval si Roth.

Dřívější Trončinského pokus o založení útoku samozřejmě také zaznamenal. „Poldu to asi štíplo, ale určitě to neudělal úmyslně. Bohužel, i tohle se stane.“

Třinečtí obránci vůbec sklidili pochvalu. Milan Doudera vyrovnával v 58. minutě na 4:4 a Vladimír Roth ideálně načasoval výpad v prodloužení. „Jsou tak neskutečně zkušení a techničtí… To nejsou obránci, to jsou normální útočníci,“ usmíval se Polanský. „Někdy za ně musíme víc bránit, protože se pustí do útoku, ale to odjezdí Martin Adamský.“

MOMENT: Vítězný gól Vladimíra Rotha v prodloužení
Video se připravuje ...

SESTŘIH: 2. semifinále play off, Třinec - Sparta 5:4 po prodloužení
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud