6. dubna 2015 • 20:49

SESTŘIH: Sparta titul nezíská, Třinec poslal do finále Zbyněk IRGL

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Sparty si extraligové finále nezahrají. V šestém semifinále na svém ledě prohráli s Třincem 2:3 a Oceláři ovládli celou sérii 4:2 na zápasy. Sparta dokázala srovnat dvoubrankové vedení Třince, tři minuty před koncem ale rozhodl Zbyněk Irgl, který po svém uzdravení ze zákeřné nemoci naskočil poprvé do pátého utkání. To rozhodl v samostatných nájezdech. Sparta skončila po vyřazení čtvrtá, bronz získala Kometa Brno.



SESTŘIH: 6. semifinále play off, Sparta - Třinec 2:3
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 4. • 18:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
2:3
ONLINE
6. dubna
18:20
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 32:41. Sabolič, 48:18. Buchtele

Hosté: 14:31. Polanský, 16:40. Hrňa, 56:48. Irgl

Sestavy

Domácí: Novotný (od 21. Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař (A), Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Sabolič, Hlinka (A), Vondrka – Forman, Přibyl, Buchtele – Černoch, Dragoun, Dvořáček – Réway. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Galvas (A), Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Foltýn – Dravecký, Klepiš, Ružička – Irgl, Polanský (A), Adamský – Hrňa, Plíhal, Orsava – Cienciala, Růžička, Matuš. Trenér: Jiří Kalous.

Rozhodčí

Pešina, Hejduk – Gebauer, Lederer

Stadion

Tipsport arena, Praha

Návštěva

12004 diváků

V úvodu sice zahrozil první Třinec, ale Sparta postupně převzala iniciativu a Hrubcovi nadělal problémy svým pokusem Rolinek . Pak musel třinecký gólman krýt i Pechův pokus a Buchtele zamířil vedle. Při Galvasově vyloučení způsobila hostům potíže Ďalogova střela a následně při Rothově vyloučení pálili Mikuš a Hlinka .

Z vedení se radovali v 15. minutě Oceláři, když se Polanský prosadil přes Poláška a prostřelil Novotného mezi betony. Vyrovnat mohli vzápětí Hlinka a Forman, ale shodně ztroskotali na třineckém brankáři. V 17. minutě se skóre změnilo na druhé straně, když se po Rothově zblokovaném pokusu prosadil z dorážky Hrňa.

Parádní klička a gól v letu. Díky Polanskému vedl Třinec 1:0
Video se připravuje ...

Do druhého dějství nahradil ve sparťanské brance Novotného Janus, ale stejně jako Hrubec nemusel dlouho čelit žádné velké šanci, jen střeleckým pokusům. Až v 29. minutě byl blízko snížení Forman, jehož tečovaný pokus z otočky minul levou tyč. Na druhé straně připravil Ružička možnost pro Draveckého, který ale blafákem Januse nepřekonal.

Oceláři se ještě ubránili při trestu Polanského, při kterém měli šance Přibyl a Pech, ale v 33. minutě už inkasovali. Třinečtí se osvobodili vyhozením z tlaku, ale Janus rychle rozehrál a při střídání hostů vyslal Vondrka do rozhozené obrany Saboliče, který bekhendem zamířil nad Hrubcovu lapačku.

Bijec Sabolič. Linharta mrštil na branku a pak snížil náskok Třince
Video se připravuje ...

Pak ještě zahrozili Rolinek s Pechem, na druhé straně mohl zvýšit Klesla . Před pauzou ještě prověřili v přesilovce Hrubce Vondrka a Polášek. Třinec v oslabení odolal a stejně tak na začátku třetí třetiny při pobytu Polanského na trestné lavici, při němž pálil Polášek.

Po faulu Kumstáta se dočkali první početní výhody i hosté, ale Nosek v dobré pozici minul a půl minuty před koncem přesilovky byl vyloučen za hru se zlomenou hokejkou Hrabal.

Konec! Hokejisté Sparty opouští led po čtvrté semifinálové porážce s Třincem
Konec! Hokejisté Sparty opouští led po čtvrté semifinálové porážce s Třincem

Sparta zkrácenou přesilovku využila, když Buchtele nedal Hrubcovi šanci přesnou ránou z levého kruhu do levého horního rohu. Sparta se dál tlačila za obratem, v 50. minutě ale měl šanci na druhé straně Klepiš . Vzápětí při Saboličově trestu mohl vrátit Ocelářům vedení Adamský , v oslabení se zase dral za gólem Buchtele, jehož fauloval Nosek.

Třinec se ale v oslabení ubránil a sám udeřil při Barinkově trestu. Po přihrávce Polanského zblízka prostřelil Januse mezi betony navrátilec Irgl a stal se hrdinou stejně jako v sobotu, kdy v prvním vystoupení po operaci nádoru na ledvině rozhodl pátý duel.

Semifinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 
33. Sabolič (Vondrka, Piskáček), 49. Buchtele (J. Hlinka) - 15. Polanský (Irgl), 17. Hrňa (Roth, Orsava), 57. Irgl (Polanský, Hrabal). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 12.004. Konečný stav série: 2:4.
Sparta: F. Novotný (21. Janus) - Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka , Eminger - Kumstát, Pech, Rolinek - Sabolič, J. Hlinka, Vondrka - Forman, D. Přibyl, Buchtele - Dvořáček, Dragoun. Trenéři: Jandač a Moták.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek - Dravecký, Klepiš, Ružička - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, Plíhal, Orsava - Ciencala, Marek Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Spektakulární bomba. Buchtele vystřelil Spartě vyrovnání
Video se připravuje ...

Pech měl pech. Polanský ho po buly zranil hokejkou v obličeji
Video se připravuje ...

Hrubec úřadoval. Zlikvidoval velkou šanci Hlinky i dorážku Formana
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud