10. dubna 2015 • 17:30

RučInský není RučÍnský! Legendě spletli jméno i při finále 1991

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zadívejte se ještě pořádně na fotku gólu z finále 1991 mezi Litvínovem a Jihlavou. No ano, gól tam dává jistý RUČÍNSKÝ. Čárka nad měkkým i se v začátcích kariéry naganského šampiona Martina RUČINSKÉHO v jeho jméně objevovala často. A veterána, kterého od soboty čeká po 24 letech boj o titul proti Třinci, taková chyba dost dráždila.



„Nevím proč, vždycky si to lidi pletli. Kolikrát i v nároďáku mi ve jmenovce nechali nad i čárku. Buď se to pak zamazalo barvou, nebo se to muselo předělat, odpárat,“ vybavuje si Ručinský . Ten opravdový, s krátkým i.

Jak ukazuje archivní snímek, nesrovnalosti se objevily i v mateřském klubu, kde šikovného útočníka znali od dětství. „Na tohle už si ani nevzpomínám, ale určitě jsem to tehdy taky nějak zamazával. Asi se to časem nějak omylo. Tenkrát se totiž udělal jeden dres na celou sezonu,“ přemýšlí.

Všechna nedorozumění vznikla jen z čisté záměny. „Byl jsem na to vždycky strašně háklivej, přímo alergickej. Vždyť to není moje jméno, zní to úplně jinak. Dneska už každej ví, jak se jmenuju, ale dřív jsem s tímhle fakt míval problémy,“ štve útočníka. Šestadvacet let v profi hokeji, naganské zlato, tři tituly mistra světa a jedinečná sportovní dlouhověkost přece jen občas někomu připomene, kdo jste...

Martin Ručinský střílí gól ve finále s Jihlavou. Ale chybička se vloudila... Všimněte si dlouhého í na jeho dresu.
Martin Ručinský střílí gól ve finále s Jihlavou. Ale chybička se vloudila... Všimněte si dlouhého í na jeho dresu.
 

 

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud