9. května 2015 • 14:58

Hradec Králové získal gólmana Svobodu a dva kanadské útočníky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušený hokejový brankář Adam Svoboda bude chytat za Hradec Králové. Vedle mistra světa z roku 2005 posílí pátý celek uplynulého ročníku extraligy také kanadští útočníci Brian Ihnacak a Adam Courchaine. Už minulý týden Hradec oznámil, že angažoval gólmana Tomáše Krále, obránce Karla Pilaře a útočníka Bedřicha Köhlera.



Sedmatřicetiletý Svoboda naposledy působil ve Slavii, s kterou sestoupil z extraligy. V roce 2008 s červenobílými získal titul, což se mu povedlo i předloni s Plzní. Řadu let nastupoval za Pardubice, nyní se stal hráčem jejich východočeského rivala.

"Doplní naše tři mladé gólmany a měl by nám také v rámci možností pomoci s výchovou mladých nadějných brankářů," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček na klubovém webu. Svoboda podepsal roční smlouvu s opcí. Vedle něj a Krále jsou v kádru ještě další gólmani Ondřej Kacetl a Jaroslav Pavelka.

Ihnacak je synem bývalého československého reprezentanta Petera Ihnačáka. Třicetiletý rodák z Toronta, který loni hrál za Itálii na mistrovství světa, strávil poslední ročník v norské Valerenze. Hrál také v zámoří, na Slovensku, v Itálii a ve Švédsku.

"S Brianem jsme komunikovali již před loňskou sezonou, ale nakonec jsme dali přednost jiným hráčům. I letos dokázal, že je produktivním útočníkem, a proto jsme se k jednání vrátili a nakonec se dohodli na roční spolupráci," řekl Kmoníček.

Stejně starý Courchaine přišel z Krefeldu, v jehož dresu loni vyhrál kanadské bodování německé ligy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud