4. října 2015 • 21:44

Réway po hrubici: Nedokážu si vysvětlit, proč jsem to udělal

Autor: mir, jip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na zlatém podnose? Téměř ano. Vyhecovaný šlágr Komety se Spartou rozsoudila minela Martina Réwaye v 56. minutě. Ve vlastním pásmu přenechal zadovkou puk soupeři, z výborné příležitosti Hynek Zohorna nezaváhal, upravil na 4:3 a téměř 8 tisíc diváků v brněnské DRFG Areně tušilo, že tři body proti Spartě budou po dvou letech doma.



MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 10. • 17:40
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
5:3
ONLINE
4. října
17:40
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 07:47. Vondráček, 37:21. Hruška, 51:07. Čermák, 55:54. H. Zohorna, 58:43. Burian

Hosté: 16:33. Sabolič, 41:29. Přibyl, 53:08. Piskáček

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kaberle, Stehlík, Hanzlík, Kováčik, Malec, Kuboš, Ptáček – Ostřížek, Hruška, Němec – Káňa, H. Zohorna, Vondráček – Burian, Čermák (C), Dočekal – Tenkrát, Koreis, R. Zohorna – Dvořák.

Hosté: Pöpperle (Lukáš) – Barinka, Čajkovský, Piskáček, Polášek, Hrbas, Emminger, Kalina – Kumstát, Pech, Sabolič – Klimek, Hlinka (C), Forman – Buchtele, Přibyl, Réway – Kudrna, Cingel, Netík.

Rozhodčí

Čech, Hradil – Bryška, Lukš

Stadion

DRFG Arena, Brno (kapacita 7 700)

Návštěva

7 700 (vyprodáno) diváků

Sparťanská hvězdička těžko rozdýchávala vlastní karambol, nic jiného mu ale nezbylo. Prohrál celý tým Sparty, ovšem jeho kiks byl nejvíc vidět. Navíc pro hosty ve velmi zlém čase. „Po mojí chybě se zápas úplně zlomil,“ pravil zhrzeně slovenský reprezentant.

V kabině měl dost času celou situaci si znovu přehrát. Nejednou. Co mu vyšlo? „Když nad tím teď přemýšlím, měl jsem si puk vzít za naši bránu a jet vystřídat. Nečekal jsem, že tam Zohorna ještě bude. Nedokážu si vysvětlit, proč jsem to udělal…“

Trenéři nad jeho herním pokleskem jásat nemohli, třeba proto, že s několika jeho menšími nehodami už si prošli dříve. Réway je na jednu stranu geniální hráč, ale stále hodně nevyrovnaný. „To se stane,“ omlouval jej částečně druhý trenér Zdeněk Moták. „I když toho má v kariéře docela dost za sebou, Martin je pořád mladý hráč. Ano, bylo to hrubá chyba, možná i neomluvitelná, ale hokej je hra chyb, tahle to pravděpodobně rozhodla,“ připojil asistent Josefa Jandače.

MOMENT: Martin Réway se chyboval před gólem Komety na 4:3
Video se připravuje ...

To Hynku Zohornovi celá gólová situace notně zvedla náladu. Jemu, celému týmu, celému Brnu… Jak on minelu kola viděl ze svého pohledu? „Měl nejistý puk, šel jsem ho napadat a viděl jsem, že je pod tlakem a nevěděl, co s pukem, tak mi to daroval sám. Měl jsem lehčí úlohu, sice z úhlu, ale jsem rád, že to propadlo, byla tam malá mezírka.“

Zprvu netušil, že Réway zazmatkuje. „S tím jsem nepočítal, že mi takhle nahraje na hokejku. Byl jsem ale připravený, že se to může stát. Nahrál mi bekhendem, byla to jednodušší situace. Nevím, jestli si vzpomenu, zda jsem někdy předtím dostal takový námaz. Asi ne.“

Po Burianově trefě do opuštěné klece se i Zohorna mohl radovat z cenného skalpu. „Hlavně jsme se potřebovali zvednout, máme zkušený tým a vzpamatovali jsme se. Sparta není lehčí tým, ale my se dobře připravili. Jsou to s ní vždycky dobré zápasy,“ pochvaloval si.

SESTŘIH: 8. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 5:3
Video se připravuje ...

Sparťané smutní po inkasovaném gólu od Brna
Sparťané smutní po inkasovaném gólu od Brna

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud