22. listopadu 2015 • 19:51

ŠIKULA Kubát má novou parketu. Před brankou to ale bolí, přiznává

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má tak šikovné ruce, že je kvůli nim někdy až lehkomyslný. Jenže Litvínov se snaží měnit zavedené pořádky tak, aby se odlepil ze dna tabulky. Kvůli tomu se šikovný obránce Karel Kubát přesunul v přesilových hrách od modré čáry do předbrankového prostoru. A tam se mu daří. Proti Chomutovu (3:2 po nájezdech) odsud vstřelil jeden, ale nejspíše dvě branky. „Bolí to tam, ale aspoň, že to teď takhle vyšlo,“ říká.



Kubát dostal Litvínov v severočeském derby do vedení, když ve druhé minutě zasunul puk do odkryté brány, kterou mu připravili Hübl s Jánským. O osm minut později mezi kruhy nejspíše tečoval střelu od modré čáry, ale gól byl připsán Pavlíkovi, je však možné, že se zápis dodatečně v jeho prospěch změní.

„Myslím, že jsem to těčoval, ale těžko říct, musí to posoudit videorozhodčí. Filip (Pavlík) se na střídačce hned ptal, jak se puk dostal do brány, řekl jsem mu, jsem ho nejspíš tečoval, ale fakt nevím,“ popsal.

SESTŘIH: 22. kolo extraligy, HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 3:2sn
Video se připravuje ...

Přebrankový prostor tak Kubátovi zatím svědčí. „Už asi třetí zápas tam chodím, chceme něco změnit, tak to vyšlo na mě. Snažím se tam něco vymyslet,“ přiblížil. Přitom tato pozice je pro urostlejší chasníky, než je Kubát. „Je to nepříjemné, bolí to tam, člověk dostává rány, dostal jsem pár seker i krosčeků, tak aspoň, že to teď vyšlo,“ přiznal.

I díky němu tak Litvínov ukončil šňůru sedmi porážek v řadě. Vedl 2:0, ale Chomutov vyrovnal 47 vteřin před koncem třetí třetiny, nakonec uspěl v nájezdech. „Mohli jsme vyhrát v základní hrací době, ale musíme se radovat z každého bodu, protože jsme doteď jen prohrávali,“ uzavřel Kubát.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud