19. května 2016 • 20:36

Konec extraligy v Karlových Varech? Nabídly odkup licence Jihlavě

Autor: tej, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V baráži se zachránili, přesto do dalšího extraligového ročníku zřejmě nenastoupí. Řeč je o hokejistech Karlových Varů. Ti nabídli Dukle Jihlava odkup extraligové licence za 12 milionů korun, částku by klub mohl i splácet. Nyní už záleží pouze na městě, které Duklu vlastní. Klub informaci uvedl na svých oficiálních stránkách.



Extraligový hokej v Karlových Varech podle všeho skončí. Po nepodařené sezoně, kdy hokejisté udrželi extraligovou příslušnost až v baráži, se klub rozhodl licenci na elitní soutěž prodat. Nabídku dostala Dukla Jihlava, která o možnosti informovala na svých oficiálních internetových stránkách.

Zda se odkup dotáhne do finále rozhodne až město, které klub vlastní. "Bude záležet na vlastníkovi klubu, kterým je Město Jihlava, zda tuto nabídku využije," řekl na stránkách klubu jednatel Dukly Bedřich Ščerban. Dalším problémem ovšem bude jihlavský stadion, který nesplňuje extraligové normy. Zda by dostal výjimku či hrál někde jinde zatím není jasné. 

Licenci na extraligu od Karlových Varů už odmítli zástupci českobudějovického Motoru. Na odkup prý nemají finance. Kladno zase řeší možný přesun licence z Chomutova. 

Informaci potvrdil i generální manažer: "Mohu tuto informaci potvrdit. Už dříve jsme deklarovali, že pokud se nám nepodaří zajistit stabilní rozpočet na extraligu, nabídneme licenci k odkoupení," řekl ČTK generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk. Popírá však, že by se jednalo o částku 12 milionů, kterou uvedla Jihlava na webu. "To není pravda, bavíme se o jiné částce a je to stále věc obchodního jednání, takže nebudu říkat, jaká ta částka je. Ale mohu říci, že částka má být vyšší," uvedl.

Samy Karlovy Vary se do extraligy dostaly stejnou cestou. V roce 1997 odkoupily extraligovou licenci od Olomouce. Do play off se dostaly až v sezoně 2006/07, kdy ovšem vypadly už v předkole play off. Rok na to se však probojovaly až do finále, kde prohrály s pražskou Slavií. Hned další rok si finále se sešívanými zopakovaly, to už mistrovský titul oslavily. Od té doby se jim ale nedaří do play off postoupit, letos se zachránily až v baráži.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud