1. srpna 2016 • 16:37

Mám smlouvu, ale končím, vzkázal Kanaďan. Zklamání, diví se v Hradci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanadský hokejový útočník Adam Courchaine se ve stanovený termín nepřipojil k přípravě extraligového Hradce Králové a v klubu podle všeho i přes platnou smlouvu končí. Dvaatřicetiletý hráč prostřednictvím svého zástupce vedení Mountfieldu vzkázal, že chce tým opustit a s jeho představiteli nekomunikuje.



"Takové jednání mi přijde naprosto zbytečné. Nevím, co si o tom mám myslet," uvedl generální manažer klubu Aleš Kmoníček pro web hokej.cz. Courchaine měl domluvený individuální tréninkový plán a k týmu se měl připojit dnes. Vedení Východočechů tak čekalo, zda se tak stane, nebo hráč opravdu nepřijede.

"Je to pro mě velké zklamání. Nemyslím si, že je úplně v pořádku, aby hráč vzkázal přes asistenta svého agenta, že tady nechce hrát, nebo že nepřijede na trénink. Snažili jsme se s ním spojit, ale nebral telefony. Takže to vypadá, že to, co nám bylo sděleno, myslel Adam vážně," řekl Kmoníček. Podle něho je nyní nepředstavitelné, že by Courchaine za tým nadále hrál.

Rodák z Winnipegu, který v Evropě působí od roku 2006, odehrál za Hradec Králové jednu sezonu s bilancí 31 bodů za 17 gólů a 14 asistencí v 54 zápasech. Podle dostupných informací nebyl spokojený se svým vytížením po změně trenéra, kdy Petera Draisatla nahradil Vladimír Kýhos. Toho však po sezoně nahradil Václav Sýkora.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud