29. září 2016 • 14:18

Jak kouč Rohlík léčí Pardubice? Jogurty v lednici a vymetený Kanaďan

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořád jsou přilepené na dně, ale už ne s nulou. Pardubice si po výhře v Chomutově 6:5 po prodloužení připsaly první extraligové body. Mise generálního manažera Pavla Rohlíka v roli hlavního trenéra začala docela divoce. Přesně v jeho stylu. Za týden toho udělal dost.



Zbavil se kouče Petera Draisaitla a začal atletikou na ledě. Jeho první trénink byl možná trochu divadlo, hráči převalovali na ledě pneumatiku, nehráli hokej. Jen dřeli. Ale taky to byl signál: Začněte makat, klidně se naštvěte, ale musíte držet spolu.

Na jeho pokyn se lednička v kabině naplnila jogurty, přibylo müsli, zavedl společné snídaně a obědy. Na konci minulého týdne vyvezl hráče na soustředění do Říček v Orlických horách. „Napadalo mě, že tím předělíme nějakou tréninkovou etapu. Přiznávám, že některým klukům se to ze začátku nelíbilo, ale vyčistili si na horách hlavy. Odjeli jsme z Pardubic, nechali tam za sebou tlak,“ popisoval Rohlík.

„Bereme náš začátek jako turnaj, máme čtyři důležité zápasy v rychlém sledu. Omezili jsme kondiční tréninky, suchou přípravu, zkrátili porady, spíš nacvičujeme součinnost. Chceme s mými kolegy, abychom klukům zase vrátili chuť,“ vykládal pardubický šéf v Chomutově.

A ještě jednu věc udělal. Vyrazil útočníka Justina Hodgmana a přivedl místo něj Tylera Redenbacha, centra, který v klubu působil v minulé sezoně. Ihned zafungovala jeho chemie se střelcem Petrem Sýkorou , připsal si tři body, víc než Hodgman za pět zápasů v Pardubicích dohromady.

Chomutov - Pardubice: Tyler Redenbach je zpátky v Pardubicích. Uvedl se gólem
Video se připravuje ...

Hodgman se se svým vyhazovem z klubu vypořádal po svém. Po gólech, které v první třetině padaly do pardubické sítě, vystavoval na svém Twitteru palce nahoru. Celkem se takhle radoval třikrát.

„Sociální sítě nesleduju,“ jenom pokrčil rameny Rohlík. „Byla tam sportovní stránka, pak i charakterová. Máme nějaký kodex pro celý klub, a pokud se z něj nějaký člověk extrémně vymyká, má nějaké vrtochy, je to pro nás nepřijatelné. Nechci pana Hodgmana špinit, ale zkrátka jsme nechtěli, aby zůstával v naší organizaci dál,“ pronesl generální manažer Dynama.

Takhle vypadal Twitter útočníka Justina HodgmanaFoto Twitter.com

Martinec přináší postřehy

Smysl pro Pardubice má i přítomnost legendárního Vladimíra Martince na lavičce. Šestašedesátiletý trenér ukázal svůj velký přínos. Rohlík se s ním během zápasu chodil docela často radit: „On hokej zkrátka vidí, je to ideální člověk na doplnění tří mladších lidí. Dá vám jiný pohled, který vy ani mít nemůžete. Je nad věcí. Jsem hrozně rád, že do toho s námi šel. Není to o tom, že bude v realizačním týmu jméno Martinec, on má výborné postřehy, tréninky pozoruje z tribuny, konzultujeme spolu hodně věcí.“

A Martince poslechl, když mu řekl: „Na prodloužení dej Schause, Redenbacha a Sýkoru.“ Ti pak po 23 vteřinách rozhodli. „Ano, tenhle nápad vzešel od něj. Dali jsme tam tři ofenzivní hráče, riskli jsme to. Pan Martinec je člověk, který má hokej rád. Strašně mu děkuju, že za situace, v jaké jsme, zrovna on s takovým jménem přijde na lavičku,“ smeknul generální manažer Dynama.

Chomutov - Pardubice: Petr Sýkora dal vítězný gól Pardubic v prodloužení, 5:6
Video se připravuje ...

A lavička pod jeho velením najednou víc žila. Byla živelnější. „Necítil jsem v týmu emoce, na tréninku ani v zápase. Tohle bylo jedním z důvodů změn, které se udály. Kluci tohle potřebují i od trenérů. A potěšila mě ještě jedna věc, jak makali naši zkušení hráči. Několikrát jsem s nimi v týdnu seděl, tlačil na ně, že oni to musí vzít na sebe, že zápas v daném stavu neudělají mladí. Jsem rád, že to tak dopadlo,“ sypal ze sebe Rohlík.

Jeho Pardubice ale z maléru venku ještě nejsou. Ani náhodou. Na cestě temným tunelem se rozsvítila jenom první svíčka.

Radost pardubických hráčů z gólu
Radost pardubických hráčů z gólu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud