13. března 2017 • 09:41

Piráti váleli, Růžička byl naměkko. Co trenéra málem dohnalo k slzám?

Autor: asu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je obrázek, jaký jste možná ještě neviděli. Trenér Vladimír Růžička se málem rozplakal. Přímo na střídačce! Jeho Piráti předvedli zmrtvýchvstání a suverénní výhrou 6:1 nad Mladou Boleslaví dokonali historický obrat. Jako první tým v předkole se jim povedlo otočit sérii ze stavu 0:2 na zápasy. Už to je důvod k radosti a obrovské euforii. Jenže trenéra Vladimíra Růžičku přihnalo k slzám něco úplně jiného. Transparent v hledišti s nápisem „Jsi borec Vláďo“ a hromadné skandování jeho jména.



„Vyhrát tři zápasy za sebou není vůbec sranda. Musím klukům poděkovat,“ řekl trenér Vladimír Růžička. V hokeji toho zažil spoustu, ale tohle ještě ne. Jeho Chomutov prohrával v sérii s Mladou Boleslaví 0:2 na zápasy, přesto se nevídaným způsobem dokázal zvednout a nakonec postoupit.

Pirátům se povedl poprvé v historii předkola takhle dokonalý obrat. O pár hodin později je napodobila i Plzeň v Ostravě. Sérii hranou na tři vítězné zápasy přitom dokázala z 0:2 na 3:2 do té doby otočit jen Olomouc, v roce 1994 vyndala ve čtvrtfinále Kladno a nakonec slavila titul.

Chomutov - Mladá Boleslav: Euforie! Piráti otočili sérii a postupují do čtvrtfinále, čeká je Třinec
Video se připravuje ...

Chomutov čeká ještě tvrdá cesta. Po únavném boji s Mladou Boleslaví rozehraje ve středu sérii s Třincem. „Teď mě Třinec vůbec nezajímá. Všechno jde z hlavy, podívám se na něj až ráno,“ prohlásil Vladimír Růžička po vítězné sérii. Chraptěl, ale usmíval se na celé kolo. A to nejen proto, že se má stát brzy tatínkem.

Na tenhle večer jen tak dlouho nezapomene. Nejen že se mu povedlo restartovat odepsaný tým, taky se během zápasu málem rozplakal. Měl doslova na krajíčku, jak zachycuje obrázek fotografa deníku Sport. Co ho málem k slzám dohnalo? Ovace na otevřené scéně v podání chomutovských fanoušků.

Ještě za stavu 2:0, když nebylo jisté vůbec nic, vytáhl kotel Pirátů transparent s nápisem „Jsi borec Vláďo“ a 5 250 diváků v hale začalo sborově vyvolávat jeho jméno.

Olympijský vítěz z Nagana, mistr světa a trenér, který přepustil místo u reprezentace kvůli korupční aféře, totiž v extralize nastoupil do svého 1001. utkání jako hlavní trenér. A tuhle reakci diváků rozhodně nečekal.

Chomutov - Mladá Boleslav: Totální ZKRAT Šticha! Rozjel se na rozhodčího, pak o bránu rozmlátil hokejku
Video se připravuje ...

Ivan Huml po gólu do sítě Mladé Boleslavi
Ivan Huml po gólu do sítě Mladé Boleslavi

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud