22. března 2017 • 20:30

Liberec - Plzeň 3:5. Indiáni odvrátili mečbol Tygrů, Indrák dal hattrick

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bude ještě drama! Liberec mohl v pátém utkání čtvrtfinálové série Generali play off TELH slavit postup do semifinále, ale první mečbol nevyužil. Obhájce titulu sice doma vedl nad Plzní už 3:1, ale o svůj náskok přišel a Západočeši si nakonec odvezli vítězství 5:3. Indiáni si zajistili šestý zápas a vděčit za to mohou zejména Miroslavu Indrákovi, který nastřílel hattrick. Šestý duel je na programu v pátek.



Plzeň náskok ztratila, poté sama otočila

Do první šance utkání se po pár vteřinách zápasu dostal domácí Jelínek, brankáře Machovského však překonat nedokázal. A tak šla do vedení Plzeň. Vyloučení Ševce potrestal Lev, jenž překvapil Willa střelou přes obránce.

V další minutě však dostali výhodu přesilové hry i Tygři a i oni ji využili. Ševcovu ideální přihrávku mezi obránce zužitkoval Valský. I pod další gól se podepsala nedisciplinovanost hostů. Na trestnou lavici putovali Hrnka se Lvem a Liberec přesilovku pět na tři za deset sekund využil. Do vedení jej posunul Bulíř.

Dvojnásobnou početní výhodu měli poté i Západočeši, ale nevyužili ji. Jedinou příležitost měl Kubalík, Will byl ale připraven a zlikvidoval i velkou šanci Kadlece v pokračující klasické přesilovce.

V 16. minutě Bartovič potrestal plzeňskou chybu v rozehrávce a zdálo se, že bude rozhodnuto. Navíc následně mohlo být pro hosty ještě hůře, s Bulířovou gólovou šancí si ale Machovský poradil.

Liberec - Plzeň: Sprcha pro domácí! Indrák zkompletoval hattrick, Indiáni vedou už o dva góly
Video se připravuje ...

Ve druhé třetině se ale obraz hry zcela změnil a Indiáni zápas otočili. Hned ve 21. minutě snížil Indrák, a když poté v přesilové hře nedokázal vrátit domácím zpět dvoubrankové vedení Bulíř, začala se prosazovat Plzeň a zejména mimořádně střelecky disponovaný Indrák.

Jedenadvacetiletý útočník v početní výhodě ve 30. minutě vyrovnal a Wil opustil domácí branku. Trenér Pešán místo něj na led poslal Lašáka, ráz hry v této třetině to však nezměnilo. Posunout Liberec zpět do vedení mohli Valský nebo Vantuch, ani jeden z nich však Makovského nepřekonal. Zato hosté s šancemi naložili lépe. O čtvrtý gól se postaral Stach a následně dokonal hattrick Indrák.

Liberec se poté tlačil do útoku, snažil se snížit a zabránit pokračování série, narážel však na spolehlivého Machovského. Zatímco jeho počet zákroků neustále narůstal, Lašák byl bez práce. Soustavný nápor však ke snížení nevedl. V 57. minutě mohl definitivně rozhodnout Schleiss, brejk ale neproměnil. Hosty to ale nakonec mrzet nemuselo, Liberec nedokázal snížit ani při dlouhé power play.

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 3. • 18:00
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
3:5
ONLINE
22. března
18:00
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 06:43. Valský, 08:30. Bulíř, 15:52. Bartovič

Hosté: 04:02. Lev, 20:50. Indrák, 29:33. Indrák, 34:37. Stach, 37:11. Indrák

Sestavy

Domácí: Will (30. Lašák) – Ševc (A), R. Šimek, Vitásek, Jánošík, Derner, Mojžíš (A), Pyrochta – L. Krenželok, P. Jelínek, Bartovič – Radivojevič (C), Bulíř, Lakatoš – Svačina, Vantuch, Valský – Ordoš, Bližňák, J. Stránský.

Hosté: Machovský (Hylák) – Němeček, P. Kadlec (A), Kvasnička, Čerešňák, Pulpán (A), D. Sklenička, Frühauf – T. Svoboda, Kratěna (C), Indrák – D. Kubalík, Stach, Lev – Martin Procházka, Preisinger, Schleiss – Koreis, Kracík, Hrnka.

Rozhodčí

Pešina, Pražák – Komárek, Ondráček

Stadion

Návštěva

7 500 diváků

Fanoušci Plzně měli důvod k radosti, v play off si užijí ještě minimálně jeden domácí duel
Fanoušci Plzně měli důvod k radosti, v play off si užijí ještě minimálně jeden domácí duel

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud