4. dubna 2018 • 10:50

Šok v Olomouci. Úspěšný kouč Venera končí: Tři roky stačily!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

S outsiderem dokázal zázraky. Hokejisté Olomouce se pod vedením trenéra Zdeňka Venery letos prokousali díky výhře 3:1 na Zlínem v předkole do čtvrtfinále play off, kde nestačili na vítěze základní části z Plzně. V příští sezoně už ale Venera hanácký klub nepovede, na tiskové konferenci dnes oznámil svůj konec u týmu. V příští sezoně tým povedou dosavadní asistenti, dvojnásobný mistr světa a majitel klubu Jan Tomajko se Zdeňkem Motákem. 



Venera oznámil svůj konec ve funkci na dnešní tiskové konferenci. "Tři roky stačily. Co se mnou bude dál, uvidíme, momentálně žádnou nabídku nemám, takže si rád odpočinu," řekl 60letý Venera.

Mužstvo převzal v roce 2015 po Petru Fialovi, který trénoval olomoucké hokejisty osm let a dovedl je do extraligy. Bývalý kouč Zlína, Karlových Varů, Komety Brno a Pardubic s týmem letos a předloni postoupil do play off. V obou případech jeho svěřenci vypadli ve čtvrtfinále s Plzní.

"Vedení klubu bylo s výsledky práce zkušeného trenéra spokojeno. Po letošní sezoně se však kouč rozhodl vydat jinou cestou. Vedení klubu Zdeňku Venerovi děkuje za skvělou práci a do budoucna přeje mnoho úspěchů v novém působišti," uvedl olomoucký klub v prohlášení.

Šedesátiletý Venera byl třikrát vyhlášen nejlepším trenérem extraligy. Ocenění získal vždy poté, co neúspěšně bojoval ve finále o titul se Zlínem (1999), Karlovými Vary (2008) a Kometou Brno (2012).

Jednačtyřicetiletý Tomajko je olomouckým odchovancem a je také jednatelem klubu. Čtyřnásobný mistr extraligy se Vsetínem a Spartou ukončil kariéru v roce 2010 právě v dresu Kohoutů a hned začal pracovat jako asistent tehdejšího kouče Fialy.

Moták přišel do Olomouce před touto sezonou. Třiapadesátiletý trenér v minulosti působil jako asistent ve Vítkovicích a Spartě i u reprezentační dvacítky.

SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 5:0. Indiáni postupují do semifinále, dvakrát se trefil Indrák
Video se připravuje ...

Plzeň - Olomouc: Plzeň v euforii, Konrád rozmlátil hokejku
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud