11. dubna 2018 • 14:01

Jak vypadala Jágrmánie v Jihlavě? Legendu zajaly davy: Jsem tu pro ně!

Autor: adl, mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezačali dobře, ale nyní se vyhřívají na postupové pozici. Hokejisté Kladna nevstupovali do baráže o extraligu jako favorit, po více jak půlce odehraných zápasů se však zatím prognózny nenaplňují. Tažení za postupem si z pozice nehrajícího trenéra užívá i Jaromír Jágr. Úterní utkání v Jihlavě už klasicky prožíval na střídačce, po třetí výhře (2:0) v řadě se pak dlouho věnoval fanouškům, kteří toužili po autogramu či selfíčku. „Dokud bude u lidí zájem, jsem tu pro ně,“ řekl o zájmu.



I když nebyl v dresu na ledě, po úterním zápase v Jihlavě bylo jasné: na stadionu byl Jaromír Jágr jednoznačně za největší hvězdu. Hned u ledu ho totiž s žádostí o autogram či společnou fotografii obsypaly desítky fanoušků. Jágr všem vyhověl. „Pokud můžu lidem udělat radost a vyfotit se s nimi, snažím se jim vyhovět. Příští rok už jim to třeba radost dělat nebude. Tohle je pro mě to nejmenší,“ usmíval se.

Po únorovém zákroku havířovského Marka Sikory stále nemůže hrát. V baráži tak působí jako mentor pro své spoluhráče a podřízené v jednom, svými radami se je snaží vybičovat k lepším výkonům a výsledkům. „Prožívám to dost, to je pravda. Na střídačce určitě více než hráči,“ usmíval se 46letý veterán.

Jágrmánie v Jihlavě! Legenda se po výhře Kladna dlouho podepisovala a fotila s fanoušky
Video se připravuje ...

Nejinak tomu bylo v úterý v Jihlavě. To dokládají i záběry na Jágra ze závěru zápasu. „Každý gól Kladna slavím stejně, jako bych ho dal sám. Na střídačce nejsem unavenej jako na ledě, takže mám sílu slavit. Zjistil jsem, že vstřelený gól si užijete o dost víc, když nejste přímo na ledě v zápřahu. Na druhou stranu to jsou velký nervy, jsou v tom emoce,“ hovořil o pozici „suplujícího“ trenéra.

Jeho Rytíři mu musí dělat radost. Poslední tři utkání vyhráli za tři body a z posledního místa se vyšvihli na postupovou pozici. „Po dvou zápasech nad námi všichni lámali hůl a klacky. Ale to bylo navenek. Uvnitř se dělo něco jiného, kluci si věřili, nepochybovali o sobě,“ zmínil Jágr.

Góly

Domácí:

Hosté: 03:47. Kubík, 41:20. D. Tůma

Sestavy

Domácí: Škarek (Kořenář) – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Kajínek, Šidlík, D. Váňa, J. Zdráhal – Straka, Skořepa, Diviš (A) – Čachotský (C), R. Hubáček (A), Zeman – Rabbit, M. Hlinka, Anděl – D. Čermák, F. Seman, Rys.

Hosté: Cikánek (Kopřiva) – Štich (A), Zelingr, Svedlund, Repe, Kehar, Lenďák, F. Matula – Kružík, T. Kaut, Redlich – D. Tůma (C), Kubík, J. Kloz – Zikmund, Machač (A), M. Hořava – Pekr, R. Přikryl, J. Strnad.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Frodl, Jelínek

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Po utkání v Jihlavě se Jaromír Jágr dlouho podepisoval fanouškům
Po utkání v Jihlavě se Jaromír Jágr dlouho podepisoval fanouškům

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud