25. května 2018 • 09:17

Winter Classic v Ostravě? Vítkovice chtějí pod širé nebe Třinec a Kometu

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devadesát let od založení klubu chtějí hokejisté Vítkovic oslavit stylově. Reálně uvažují o sérii Winter Classic. V lednu by chtěli na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích, kam se vejde 15 tisíc fanoušků, hrát pod otevřeným nebem proti třineckým Ocelářům a brněnské Kometě. Pro Moravskoslezský Deník to potvrdil majitel vítkovického klubu Aleš Pavlík.



„Ještě to ale není rozhodně definitivní, protože stále čekáme na podpis klíčových smluv,“ říkal Pavlík. „A to především ze strany města Ostravy a Moravskoslezského kraje. Bez jejich finanční podpory se akce nemůže uskutečnit. Dolaďujeme i úzkou spolupráci s Českým svazem ledního hokeje.“

Pokud se Vítkovicím podaří zápasy pod širým nebem zorganizovat, byly by třetím českým klubem v novodobé éře, který si na extraligový Winter Classic troufnul. Zatím se hrálo jen v Pardubicích (2012) a v Brně (2016).

Kromě vytipovaných extraligových zápasů by se venku mohlo hrát také tradiční Derby ostravských univerzit mezi VŠB - TU Ostrava a Ostravskou univerzitou, které se těší také obrovskému zájmu fanoušků. V plánu je také hokejový mládežnický turnaj a krasobruslařské závody.

Novoroční Winter Classic
Novoroční Winter Classic

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud