12. října 2018 • 20:41

SESTŘIHY: Hradec sesadil Litvínov z prvního místa, Chomutov slaví

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova prohráli v dnešním 9. kole extraligy na ledě úřadujícího šampiona z Brna 1:3 a přišli tak o první místo v tabulce, na které se po výhře 3:2 v prodloužení nad Libercem posouvá Mountfield. V dalším zajímavém utkání Třinec na vlastním ledě se Spartou padl 4:5 po samostatných nájezdech, Olomouc zase porazila Plzeň 3:1 a ukončila sérii tří porážek.



Třinec - Sparta 4:5 po s.n.

Atraktivní duel rozhodl Andrej Kudrna, který se v rozstřelu trefil třikrát, ale jedna jeho trefa nebyla uznána, protože v prvních pěti kolech nastoupil k nájezdu dvakrát. Hosté celé utkání dotahovali, čtyřikrát se trefili ve druhé třetině. V dresu Ocelářů si připsal tři body Roberts Bukarts, brankou se uvedla ve svém prvním startu kanadská akvizice Ethan Werek.

Ve vyrovnané první třetině Třinec jako první zahrozili Ondřej Kovařčík, ale trefil břevno a branková konstrukce zazvonila vzápětí i na druhé straně po střele Pavelky od modré čáry. Úvodní gól zápasu Pražané domácím darovali. Gregorc v přesilové hře ztratil ve vlastním pásmu při napadání Bukartse kotouč, který si lotyšský reprezentant vyměnil s Martynkem a pohlednou akci zakončil střelou do prázdné branky.

Hosté měli v závěru třetiny ideální příležitost ke srovnání, ale Hrubec zneškodnil trestné střílení Formana, které rozhodčí nařídili po faulu Draveckého na Berana. Forman si vše vynahradil po přestávce: po přihrávce Kumstáta ocitl sám před Hrubcem, zakvedlal s pukem a chladnokrevně střelou nad vyrážečku vyrovnal. Jinak ale měli na začátku druhé třetiny Oceláři převahu, za kterou byli odměněni dvěma góly Marcinka v přesilových hrách.

SESTŘIH: Třinec - Sparta 4:5sn. O bodu navíc pro Pražany rozhodl Kudrna
Video se připravuje ...

Padly jako přes kopírák. Slovenský útočník měl na hranici brankoviště hokejku na ledě a přihrávku Bukartse usměrnil za Machovského. Ve druhém případě jeho trefu posvětil až videorozhodčí, protože gólman Sparty chytil puk lapačkou ze vzduchu na úrovni brankové čáry.

Pražskou Spartu góly nepoložily a dvěma hezkými akcemi vyrovnala. Nejdříve si Vrána položil Hrubce a rychlou stahovačkou snížil. Kapitán hostů zůstal za chvíli sám před třineckým gólmanem a po jeho přihrávce zakončoval Buchtele do prázdné branky. Werek v předposlední minutě strhl vedení na stranu Třince, ale ještě před druhou sirénou vyrovnal Dvořák. Ještě současně s klaksonem se porvali Beran s Polanským, který bitku vyhrál.

Ve třetí třetině se atmosféra uklidnila a oba týmy hrály hlavně zodpovědně v obraně. Vedení mohl strhnout na stranu Ocelářů Chmielewski nebo Werek, v prodloužení oba týmy promarnily dvě přečíslení, Sparta dokonce tři na jednoho.

Hosté byli bonusovému bodu v nájezdech blíže - skóroval Kudrna a Říčka, za domácí vyrovnal Bukarts a Werek. Poté nastala kuriózní situace. V páté sérii uspěl Kudrna, ale v úvodních pěti kolech musí jet po každé jiný hráč a rozhodčí jeho trefu odvolali. Stejný hráč si ale vše zopakoval v šesté sérii a střelou mezi betony rozhodl.

Hlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): "Dnes jsme viděli výborné utkání, hrálo se ve výborné atmosféře. Od druhé půlky první třetiny jsme hráli náš hokej a ve druhé jsme měli spoustu šancí. Tady se rozhodl zápas. Z našeho obrovského tlaku, který jsme si vytvořili, jsme měli dát více gólů. Naopak z toho, jak moc jsme chtěli, jsme dvakrát propadli a Sparta nás potrestala na 3:3. Je škoda, že po krásném gólu na 4:3 jsme inkasovali několik sekund před koncem druhé třetiny. Ve třetí se už hrálo oboustranně zezadu, nikdo nechtěl udělat chybu. V prodloužení byly šance a bohužel jsme nezvládli nájezdy. S naší hrou jsme ale byli spokojení a tým bychom chtěli za výkon pochválit."

Uwe Krupp (Sparta): "Byl to vzrušující zápas se spoustou gólů. První třetina byla vyrovnaná, hrálo se v tempu. Ve druhé třetině jsme měli několik vyloučených hráčů, domácí využili dvě přesilové hry a dostali se na koně. Ale potěšilo mě, že jsme bojovali, nevzdávali se. Kluci si pořád věřili a vyrovnali. Třetí třetina i prodloužení byly otevřené, oba týmy mohly rozhodnout. V nájezdech jsme měli štěstí, i když jsem udělal hroznou chybu. Neuvědomil jsem si, že došlo k úpravě pravidel, měl bych si vzít knihu a trochu je prostudovat. Jsem šťastný, že jsme přesto získali druhý bod. Domácí jsou velmi silným týmem, není lehké tu vyhrát."

Góly

Domácí: 13:03. Roberts Bukarts, 28:31. Marcinko, 31:48. Marcinko, 38:46. Werek

Hosté: 23:11. Forman, 35:33. P. Vrána, 37:06. Buchtele, 39:46. Tomáš Dvořák, . Kudrna

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Roberts Bukarts, Marcinko, Martynek – Dravecký (A), Werek, Chmielewski – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrňa.

Hosté: Machovský (Honzík) – Blain, Kalina, Gregorc, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Delisle, Piskáček – Smejkal, Sill, Beran – Říčka, P. Vrána (C), Kudrna – Kumstát, Pech (A), Forman (A) – Buchtele, Klimek, Rousek.

Rozhodčí

Kika, Hradil – Bryška, Gebauer

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)


Chomutov - Boleslav 3:2

Hosté konečně prolomili sérii nezdarů a připsali si první body v ročníku. Na vítězství se podílel premiérovým gólem po návratu Radek Duda, jenž přidal i asistenci. V dresu hostů odehrál 800. zápas v nejvyšší soutěži ještě v minulé sezoně kapitán Pirátů Michal Vondrka.

Utkání začalo v tempu, ale ani jeden celek si nemohl vytvořit kloudnou útočnou akci. Po polovině první části Huml nevyužil nadějnou šanci. Středočeši měli následně výhodu přesilové hry, ve které brankář Lukeš nejdříve vychytal Pacovského.

Čtyři vteřiny po návratu vyloučeného Humla na led ale domácí brankář nestačil na střelu Žejdla. Severočeši ale dokázali odpovědět, v 18. minutě vyrovnal v přesilovce obránce Knot.

SESTŘIH: Chomutov - Mladá Boleslav 3:2. Piráti berou první extraligové body
Video se připravuje ...

Na začátku druhé třetiny měli Piráti minutu a 27 vteřin výhodu přesilovky pět na tři a Duda toho využil. Nedávná posila Chomutova si tak připsala první trefu v novém dresu.

Na začátku 28. minuty Krošelj přepustil místo Kantorovi, jehož po třech minutách překonal po přečíslení dva na jednoho Koblasa. V dalším průběhu ani jeden tým nevyužil početní výhodu.

Chomutovský kapitán Tomica hned z prvního střídání ve třetí části nastřelil horní tyč a pak v oslabení odrazil spolu s týmem nápor hostů. O chvíli později mohli zvýšit vedení domácích Knot s Vantuchem, které ale vychytal dobrými zákroky Kantor. Bruslaři v závěru neuspěli v přesilovce, když byl ale v 58. minutě vyloučen Klhůfek, odvolal trenér Kýhos i brankáře a při hře šest na čtyři snížil Orsava. Vyrovnat už ale hosté nestihli.

Hlasy trenérů:

Vladimír Růžička (Chomutov): "Zápas byl hodně bojovný. První třetina byla vyrovnaná, ve druhé se nám podařilo odskočit o dva góly. Potom už jsme si výsledek hlídali. Ve třetí třetině jsme byli dvakrát nebo třikrát úplně zbytečně vyloučení. V závěru jsme špatně střídali, náš hráč skočil na led, darovali jsme jim tak přesilovku šest na čtyři. Z toho jsme dostali gól. Jinak jsme ale hráli velice dobře, což podpořil ještě výkon brankáře. Potvrdili jsme poslední utkání, kdy jsme nehráli špatně, ale nebodovali jsme. Teď konečně, v devátém utkání, se to povedlo. Chtěl bych hráčům poděkovat za tři body, které jsou dobré i pro ně. Zápas by nás mohl nastartovat."

Vladimír Čermák (Mladá Boleslav): "Věděli jsme, že už Chomutov bude muset jednou zabrat. Nechci snižovat jeho výhon, ale my jsme se tady porazili svými chybami. Tři góly jsme mu darovali po individuálních chybách. V takovém zápase s tolika chybami se nedá vyhrát."

Góly

Domácí: 17:16. Knot, 24:07. Duda, 30:43. Koblasa

Hosté: 14:40. Žejdl, 59:09. Orsava

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Stezka) – Jank, Mrázek, Štich, Knot, Dietz, Buchtela, Valach – Duda, V. Růžička, Tomica – Marjamäki, Huml, Sklenář – J. Havel, Klhůfek, Koblasa – J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý.

Hosté: Krošelj (28. Kantor) – Pláněk, Bernad, Hanzlík, J. Říha, T. Voráček, Kurka, Kotvan – Orsava, Žejdl, Šťastný – Vondrka, Klepiš, Pacovský – Skalický, P. Musil, Martin Procházka – Látal, Najman, Pabiška.

Rozhodčí

Šír, Svoboda – Ondráček, Špůr

Stadion

ZS Chomutov

Návštěva

3 522 diváků


Karlovy Vary - Vítkovice 5:2

Na druhé výhře Energie v sezoně se dvěma góly a asistencí podílel útočník Ondřej Beránek. Domácí se třikrát prosadili v přesilových hrách a ukončili sérii sedmi porážek.

Po úvodním vzájemném oťukávání udeřily Vítkovice, když v 5. minutě po ideální nahrávce Romana otevřel skóre zápasu bekhendovou střelou Tybor. Od úvodního gólu neuplynula ani minuta a hosté mohli své vedení navýšit, Šidlík však netrefil zcela odkrytou část karlovarské branky.

Domácí si první větší příležitost vytvořili zásluhou Lapšanského v 6. minutě, brankář Bartošák byl ale připraven. Hostující gólman spolehlivě vykryl i druhou šanci slovenského útočníka. Nejhezčí akci úvodního dějství předvedl Roman Vlach, který prokličkoval přes celé kluziště, ale ani on na výborného Bartošáka nevyzrál.

SESTŘIH: Karlovy Vary - Vítkovice 5:2. Energie zvítězila po sedmi utkáních
Video se připravuje ...

Dokonalý obrat ve vývoji zápasu předvedla Energie ve druhé dvacetiminutovce. Ve 24. minutě přesilovku za příliš mnoho hráčů na ledě využil Mikúš. Povzbuzení Západočeši začali Vítkovice přehrávat a jen díky pozornému Bartošákovi se skóre ve prospěch domácích neměnilo už po tutovkách Balána a Beránka, kteří zůstali zcela osamoceni v předbrankovém prostoru.

Karlovarští hráči otočili vývoj zápasu ve 35. minutě, když střelu Beránka vrátil do vítkovické branky Skuhravý. Vzápětí byl vyloučen Tybor a domácí bleskově využili početní výhodu. Agilní Beránek tečoval Podlipnikovo nahození od mantinelu.

V závěrečné třetině se Energie zatáhla blíže ke svému obrannému pásmu a i za cenu častých zakázaných uvolňování bránila s přehledem svůj dvoubrankový náskok a Rideru nepustila do větší brankové příležitosti. Naopak v 57. minutě v jednom z řídkých výpadů vystřelil od modré Podlipnik a Beránek podruhé v zápase svou povedenou tečí překonal v tomto ročníku extraligy těžko prostupnou obranu Severomoravanů. Hosté sice hned po obdržené brance zásluhou Tybora snížili, ale v 60. minutě při power play uzavřel skóre Kohout.

Hlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Do utkání jsme nevstoupili, jak jsme si představovali. Minimálně první polovinu úvodní třetiny byli hosté jednoznačně lepší. Na kotouči i bez kotouče, měli lepší pohyb než my a přehrávali nás. Jen díky výbornému výkonu gólmana Novotného jsme dostali jenom jednu branku, byť ze situace, na kterou jsme se připravovali a o které jsme věděli. Jsem rád, že poté jsme si dokázali lepším pohybem vytvořit několik velmi dobrých příležitostí, které jsme ale bohužel neproměnili. Druhou třetinu jsme odehráli parádně, přidali jsme v soubojích a začali jsme konečně být i produktivní. Dokázali jsme, byť i se štěstím, situace proměnit a vyhráli jsme ji zaslouženě 3:0. Ve třetí části jsme se i pod dojmem zápasu proti Litvínovu, kdy jsme také podobně vedli, soustředili více na obranu. Ale jsem rád, že jsme se jenom nezatáhli a dokázali jsme ještě vstřelit čtvrtou branku, která se ukázala být velmi důležitá. Jsem rád, že jsme za naši poctivou týmovou a zodpovědnou hru konečně odměněni vítězstvím. Podobný výkon jsme předvedli i v minulých utkáních, ale body nám nepřicházely."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Karlovy Vary jsou tým, který zdobí bojovnost, houževnatost a totální dravost. My jsme se jim dnes domácím nevyrovnali. Začali jsme první třetinu solidně, ale z nějakého důvodu jsme ve druhé třetině od toho ustoupili. Nejsme tým, který má rozdílové hráče, kteří to v danou chvíli vezmou na sebe. My si takové hráče nemůžeme dovolit, ale v tom případě si nemůžeme dovolit ustoupit od našeho hokeje. Jestliže tam nebude z naší strany bojovnost a pevné základy, které nás zdobily, tak nemůže konkurovat žádnému týmu."

Góly

Domácí: 23:13. T. Mikúš, 34:29. Skuhravý, 35:56. O. Beránek, 56:37. O. Beránek, 59:14. Kohout

Hosté: 04:05. Tybor, 57:00. Tybor

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Závorka) – Kovačevič, Šenkeřík, M. Rohan, Podlipnik, Sičák (A), L. Vágner, Šafář – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – T. Mikúš, R. Vlach, O. Beránek – Lapšanský, Skuhravý (C), Gorčík – Stloukal, Kohout, Kverka.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – D. Krenželok, Výtisk (C), Hrbas, Baranka, Šidlík, de la Rose, Černý – Szturc (A), Lev (A), D. Květoň – Schleiss, Tybor, O. Roman – Dej, Pytlík, Kucsera – P. Zdráhal, Š. Stránský, Hudeček.

Rozhodčí

Petružálek, Jeřábek – Svoboda, Polák

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

2859 diváků


Hradec - Liberec 3:2 v prodl.

Branky začaly padat až po polovině základní hrací doby, tu vítěznou zaznamenal v čase 62:35 obránce Petr Zámorský. Oba góly hostů dal útočník Michal Bulíř, který je s 12 brankami nejlepším střelcem soutěže. Východočeši se vrátili do čela tabulky, k čemuž jim pomohla porážka Litvínova v Brně 1:3. Verva však odehrála o zápas méně.

Od úvodních minut viděli diváci v ČPP areně spíše urputnou bitvu než pohledný hokej. Hrálo se rychle, větších příležitostí k otevření skóre bylo ale poskrovnu. A když už přece jen přišly, poradili si s nimi pozorně chytající Maxwell v domácí brance a hostující gólman Will.

V osmé minutě přebruslil Cingel Ševce, v tísni ale s bekhendovým pokusem neuspěl. Na druhé straně vzal na sebe koncovku při přečíslení dvou na jednoho Ordoš, jenže Maxwell ho vychytal. A stejně si vedl o chvilku později při šanci Havlína, jenž zakončoval z hranice brankoviště. Při prvním trestu, kdy pykal královéhradecký Redenbach, se dral v oslabení do úniku Lenc, stíhaný dvěma domácími hráči však neměl moc prostoru na gólové zakončení.

Právě Lenc nebezpečně pálil zkraje druhé části, Maxwell kotouč vytěsnil hřbetem lapačky. Na začátku 29. minuty vystrčili růžky v oslabení rovněž domácí, když Vopelka připravil šanci Dragounovi, jenže puk z jeho nastavené hole přeletěl horní tyč. Při dalším oslabení to zkusil Vopelka se zakončením sám, Will se však zaskočit nenechal.

SESTŘIH: Mountfield HK - Liberec 3:2pp. Zápas rozhodl pěknou trefou v prodloužení Zámorský
Video se připravuje ...

Jen co byl Mountfield v plném počtu, hříšník Koukal našel výtečně načasovanou nahrávkou rozjetého Rákose, jenž propasíroval puk za Willova záda a mohl slavit první extraligovou trefu v královéhradeckém dresu. Ve 38. minutě - navíc při oslabení domácích - si potlesk na otevřené scéně vysloužil Zámorský, když zrušil rozhodnutí sudích o vyloučení na straně Bílých Tygrů.

Po 69 sekundách třetí dvacetiminutovky bylo vyrovnáno: Kvapil získal kotouč po nepovedené rozehrávce Východočechů, přistrčil ho Bulířovi a ten se z ideální pozice nemýlil. Rovnovážné skóre ale trvalo pouhých 20 vteřin. Když už se zdálo, že Ševc uhasil nebezpečí proti dvojici Pavlík, Vincour, vlétl do útočného pásma Cingel a sám proti Willovi zvolil místo střely přihrávku Vincourovi, jemuž stačilo trefit prázdnou branku.

Vyrovnat mohl Krenželok, Maxwell ale srazil betony k sobě včas. Na konci 56. minuty pálil po hrozivém nápřahu Derner a strážce domácí branky předvedl skvělý zákrok lapačkou. Už v čase 57:27 sáhli Bílí Tygři k power play a risk se jim vyplatil, když 33 sekund před sirénou vyrovnal Bulíř.

Stejně jako jarní čtvrtfinále play off ale nakonec i tento zápas vydřel Mountfield, když si Zámorský v prodloužení mocně zaklepal holí o přihrávku, Pavlík ho vyslyšel a domácí bek vystřelil týmu druhý bod.

Hlasy trenérů:

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Zápas jsme začali s velkým respektem. Liberec má výborný tým a chvíli nám trvalo, než jsme to rozjezdili, nešly nám vůbec nohy a dělali jsme zbytečné fauly. Zvlášť ve druhé třetině jsme nabídli Liberci spoustu vyloučení a musíme pochválit kluky, co chodili na oslabení, že soupeře, jenž má skvělé přesilovky, ubránili. Jsme trošičku smutní, že jsme dostali v závěru gól, ale remíza je asi spravedlivá. A jsme moc rádi, že jsme získali v prodloužení ten druhý bod."

Filip Pešán (Liberec): "Dnes jsme viděli vyrovnaný zápas, který nenabídl moc brankových příležitostí. Oba týmy byly poctivé v ofenzivě i defenzivě. Jsem hrozně rád, že i když jsme nevyužili ani jednu z našich přesilovek, což byl pro výsledek kámen úrazu, alespoň v závěru jsme jednu početní výhodu v podobě hry šest na pět proměnili. Myslím, že jsme šli zaslouženě do prodloužení, v němž jsme bohužel nezvládli přečíslení soupeře a ten tak získal bod navíc."

Góly

Domácí: 31:09. Rákos, 41:29. Vincour, 62:35. Zámorský

Hosté: 41:09. Bulíř, 59:27. Bulíř

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Rosandić, Cibulskis, Graňák (A), Piché, Linhart, Nedomlel – Paulovič, Koukal (C), Rákos (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík – M. Chalupa, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Dragoun, Bezúch.

Hosté: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Kolmann, Derner, Havlín, Ševc, T. Hanousek – Valský, Redenbach, L. Hudáček – Lenc, Bulíř (A), M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Jeník, Lakatoš, M. Zachar.

Rozhodčí

Hejduk, Úlehla – Kis, Rampír

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

5080 diváků


Kometa - Litvínov 3:1

Verva po třech výhrách na ledě soupeře vyšla poprvé bodově naprázdno. Naopak Brňané doma vyhráli čtyři z pěti utkání a získali v nich 12 bodů. Dva góly Komety vstřelili obránci Jan Štencel a Michal Barinka, třetí přidal Alexandre Malllet.

V oboustranně rychlém úvodu podloženém důrazem si střelecky lépe vedla mistrovská Kometa. K získání jednobrankového náskoku jí dopomohla druhá přesilovka. Po pouhých sedmnácti sekundách početní výhody proklouzla střela obránce Štencela od modré čáry za záda brankáře Januse. Náskok Brňany uklidnil, dostali soupeře pod tlak, chyběla jim ale přesnější koncovka. Litvínov hrozil rychlými brejky, které s přehledem likvidoval brankář Vejmelka.

SESTŘIH: Kometa Brno - Litvínov 3:1. Hosté se na čelo tabulky nedostali, podlehli Kometě
Video se připravuje ...

Severočeši ve druhé třetině zvýšili obrátky, důrazně napadali protivníka. Z územní převahy výrazně v této části zápasu Kometu přestříleli. Vytvořili si i několik slibných šancí, kterým ale chyběl gólový efekt. Brňané spoléhali na rychlý přechod do protiútoků. Po půlhodině hry trefil Holík tyčku a čtyři sekundy před koncem druhé třetiny přidal druhý gól Mallet, jenž objel litvínovskou branku a od chrániče nohou brankáře Januse se kotouč odrazil do sítě.

V úvodu závěrečné třetiny Kometa propásla 55 sekund dlouhou přesilovku čtyři na tři. Litvínov přibrzdila v závěrečné třetině častá vyloučení. Kometa měla v závěru převahu, kterou vyjádřil třetím gólem po dělovce od modré čáry Barinka. Litvínovu se už podařilo zásluhou Jakuba Černého jen snížit na 1:3. Závěrečná power play už vyzněla naprázdno.

Brňané slavili výhru ve vzájemných zápasech počtvrté za sebou a doma Litvínov porazili pětkrát v řadě.

Hlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Podali jsme asi nejlepší výkon v této sezoně. V úvodní třetině jsme po vyrovnaném začátku dali gól v přesilové hře. V závěru první třetiny jsme měli čtyři stoprocentní šance, které jsme bohužel neproměnili. Ve druhé třetině byl začátek z naší strany opět výborný. Postupně se hra srovnala. Bylo důležité, že nás při dvou brejkových situacích soupeře podržel vynikající brankář Karel Vejmelka. Hodně nám pomohla Malletova branka tři vteřiny před koncem druhé třetiny. V závěrečné třetině jsme chtěli být dále aktivní. Uklidnění přinesl třetí gól Barinky. Kluci dnes odehráli výborný zápas. Byla na nich vidět velká koncentrace a zodpovědnost. Vyhráli jsme zaslouženě."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Utkání mělo velmi dobrou úroveň a vysoké parametry. Inkasovali jsme první branku v oslabení. Brno nás v úvodu zápasu napadalo, hrálo důrazný a bruslivý hokej. Určitě bylo v úvodu lepší, my jsme ale postupně srovnali krok a rvali se až do konce utkání o to uspět alespoň bodově. Rozhodlo proměňování šancí, Brno dalo tři branky a my jen jednu. Nyní se potřebujeme připravit na nedělní zápas v Liberci."

Góly

Domácí: 08:28. Štencel, 39:57. Mallet, 53:29. Barinka

Hosté: 55:40. J. Černý

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Langhamer) – Mikuš, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Plášek ml., Hruška, Mallet – Kašpar, R. Zohorna, L. Horký – Dočekal, L. Čermák (C), Köhler.

Hosté: Janus (Kváča) – Šesták, Hunkes, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Romančík, Strejček – J. Černý, J. Mikúš (A), Petružálek – F. Lukeš (A), V. Hübl, Myšák – Trávníček (C), M. Hanzl, D. Tůma – Matoušek, Jurčík, M. Havelka.

Rozhodčí

Mrkva, Hribik – Lederer, Lučan

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků


Olomouc - Plzeň 3:1

Vítěznou branku vstřelil ve 28. minutě obránce Jiří Ondrůšek, při závěrečné power play si poté sedmou branku v sezoně připsal Zbyněk Irgl. Plzeň nebodovala po šesti zápasech a v tabulce klesla na šesté místo, Olomouc je osmá a ukončila séri tří porážek.

Přestože začátek úvodní pasáže hry vyšel mnohem lépe Plzni, která si v prvních minutách vytvořila tlak a několik dobrých příležitostí, z první branky utkání se radovali domácí. V první přesilové hře zápasu Jaroměřský pohotově dorazil vyraženou střelu Strapáče.

Hostujícím hráčům se podařilo vyrovnat ve hře čtyř proti třem. Gulaš se Strakou se dostali do přečíslení, kapitán Plzně už spoluhráče nehledal a povedenou střelou prostřelil domácího brankáře Konráda. Čtyři minuty před koncem ještě kontroloval videorozhodčí šanci Jergla, ale puk brankovou čáru nepřešel a gólman Frodl dostal pouze dvě minuty za úmyslné posunutí brankové konstrukce.

SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 3:1. Definitivně o výhře domácích rozhodl Irgl
Video se připravuje ...

Ve druhé třetině se tempo hry mírně zklidnilo a do varu dostala diváky až branková situace z 28. minuty. Frodl nerozehrál puk úplně ideálně, čehož využil Holec, který před brankou našel volného Ondruška, pro kterého nebyl problém puk dopravit do sítě. I v dalším průběhu třetiny byli domácí lepším týmem, ale i přes několik nadějných šancí další gól nepřidali.

Naopak ve třetí třetině byli jasně aktivnější hráči Plzně, kteří dokázali po většinu třetiny držet Olomouc v obranném pásmu. Konrádovi však spoluhráči pomáhali velkou bojovností a obětavostí. Domácí brankářská jednička tak i s jejich pomocí dokázala uhájit svoji branku a podruhé už neinkasovala. Vrchol plzeňského tlaku pak přišel v závěrečné hře bez brankáře, ale i během něj olomoucké defenziva obstála a udržela těsné vedení. Naopak gólovou pojistku přidal Irgl.

Hlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): "Ze začátku zápasu jsme asi měli ještě v hlavách nešťastný zápas v Liberci, protože jsme začali trošku vlažněji a Plzeň nás přehrávala. Pak jsme ale vytěžili gól z přesilové hry a to nás trochu uklidnilo. První třetina skončila 1:1 a pak už to bylo o jednom gólu. Jakmile jsme dali na 2:1, tak jsme získali křídla a měli více ze hry. Hra se pak ve druhé a třetí třetině přelévala, chvilku měla navrch Plzeň, chvilku my. Od nás to byl odbojovaný zápas a výborně zachytal Braňo Konrád. Jsme rádi, že jsme po třech zápasech bodovali naplno a doufáme, že to tak bude pokračovat. Máme dlouhodobě problémy s produktivitou, už jsme si zvykli, že náš nejčastější výsledek je 2:1. Tři góly nedáváme tak často, takže jsme rádi, že se probudili beci a přispěli k tomu."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Našim hráčům nejde upřít snahu. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Důvodem, proč jsme prohráli, je jeden vstřelený gól. Na jeden vstřelený gól se prostě body nesbírají. Ani bych neřekl, že bychom šance neproměňovali, protože jsme jich ani příliš neměli. Chybí tam hlad po šancích a finální fáze z naší strany dnes nebyla dobrá. Oproti minulé sezóně nám chybí góly Mertla a Kubalíka. Teď ty hráče nemáme a ostatní je zatím bodově nedokážou nahradit. Naše dosavadní bilance vstřelených gólů hodně naskákala zápasem v Chomutově, kde jsme vyhráli 8:2. Hodně zápasů jsme pak končili na dvou gólech."

Góly

Domácí: 05:11. Jaroměřský, 27:59. Ondrušek, 59:57. Irgl

Hosté: 13:10. Gulaš

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), J. Galvas, Jaroměřský, Švrček, Dujsík – Ostřížek (A), J. Knotek, V. Tomeček – Burian, Kolouch, Irgl – Strapáč, Nahodil, Skladaný – Laš, Holec, Jergl.

Hosté: Frodl (Milčakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Vráblík, Jones, Pulpán – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Stach, Preisinger, Kratěna – D. Kindl, Kracík (A), V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle.

Rozhodčí

Pražák, Obadal – Jindra, Zíka

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4212 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud