Michal Koštuřík
3. června 2019 • 12:30

Kouč Komety Fiala: Je to tu o level dál, Plekanec musí mít čistou hlavu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S Tomášem Plekancem víceméně počítá, těší se na něj. Údernou první lajnu však kvůli němu rozbíjet nebude. Petrovi Fialovi (59) táhne na šedesátku a klub s tak velkými ambicemi vede v kariéře poprvé. Neptal se, proč právě na něj mocný boss Libor Zábranský ukázal, ale své úkoly dobře zná. „Semifinále musí být, to je realita,“ říká pražský rodák v rozhovoru pro iSport Premium. Nový kouč Komety mimo jiné vysvětlil, jak se mu rýsuje soupiska pro novou sezonu. proč obdivuje brněnského šéfa Libora Zábranského a jakou má radost, že konečně nebude hrát jen o záchranu.



Do práce to má Petr Fiala z domova o šest kilometrů dál než dřív, kdy dojížděl trénovat juniory na olomoucký zimák. „V Brně jsem hned, jen si pak trošku poskáču ve frontách,“ vadí mu rozkopaná Zvonařka. Nový kouč Komety je jinak plný energie. Na prestižní adrese nejspíš konečně zažije, jaké to je nehrát v extralize jen o záchranu.

Máte v náhozu sestavy pro sezonu i centra Tomáše  Plekance ?
„Teď jsem pořádal v Kladně tenisový turnaj a tam se mě na to taky ptali. (úsměv) Tomášovi jsem volal, protože mi na té akci vždycky hrával. Omluvil se, jel na dovolenou. Samozřejmě bych ho tady hrozně rád měl. Nejdřív si potřebuje vyřídit svoje soukromé věci, aby měl klid na hokej. Říkal, že když byl minulou sezonu v Kometě, ani se mu nehrálo dobře.“

Protože se v médiích masivně řešil jeho rozvod s Lucií Vondráčkovou a péče o děti.
„Vyřešilo se to až někdy v únoru a to už hrál v Kladně. Musí to dotáhnout do konce a mít čistou hlavu. Myslím, že pak Tomáš udělá rozhodnutí, ze kterého budeme mít já a všichni kolem radost. Teď je to vyloženě na něm.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud