Květoslav Šimek
11. ledna 2020 • 10:20

Erat bodoval i při druhém návratu. Cítím se super, říkal útočník Komety

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý zápas, druhý bod. A vítězství Komety Brno. Zkušený útočník Martin Erat naskočil v aktuální sezoně Tipsport extraligy do svého teprve druhého utkání a po „vánočním“ vítězství nad Spartou Praha (5:3, 0+1) si připsal bod i tentokrát. V Olomouci, kde Kometa vyhrála 2:1, rozjel v 56. minutě vítěznou akci pro střelce Karla Pláška.



„Cítím se super, jdu den ode dne a uvidíme, jak se budu cítit zítra,“ komentoval Erat stručně výhru i osobní návrat na led. V Olomouci odehrál ve druhé formaci s Tomášem Plekancem a Tomášem Vincourem 17 minut a 2 vteřiny čistého času. Přes tři minuty strávil v přesilovce, na oslabení ho trenéři poslali jen jednou. Ovšem v klíčové chvíli.

Kometa hrála na konci první třetiny 21 vteřin ve třech proti pěti. Erat šel na vhazování. To sice prohrál, ale společně s parťáky pomohl týmu uhájit vedení 1:0. V přesilovkách vypracoval dvě solidní příležitosti, bodově se prosadil v závěru. Rozjel vítěznou akci, kterou důrazem na brankovišti zakončil devatenáctiletý útočník Karel Plášek.

I ve druhém duelu sezony si tak Erat připsal gólovou asistenci. „Na to se nedívám, dívám se jak hrajeme. A za jak dlouho bude play off. Na to se soustředím.“ Ocenil práci mladých spoluhráčů. Kromě Pláška se poprvé v elitní soutěži gólově prosadil stále teprve šestnáctiletý obránce Stanislav Svozil.

„Standa hraje výborně, mně se líbí, že je každým zápasem lepší,“ komentoval Erat. „Hraje líp a líp. A Pláša? Dal vítězného góla, to je rozhodující.“ Že před tím Plášek udělal v přesilovce Komety chybu, kterou hasil faulem a bylo z toho využité trestné střílení? „Pak je to o trenérovi, jestli mladého kluka, který chce hrát s pukem, nechá hrát,“ nabídnul svůj pohled Erat. „Chyby se někdy stanou a Karel rozhodl zápas.“

Sám v posledních minutách trnul na trestné lavici, v 58. minutě byl vyloučený za vysokou hůl. Domácí ale převahu navýšenou o hráče v poli za brankáře Jana Lukáše nevyužili. Eratův návrat do sestavy ocenil i spoluhráč Tomáš Plekanec. „Je to pro nás velké plus, Martin má zkušenosti, hodně za sebou,“ říkal Plekanec. „Je to u něho jen otázka, jak se bude cítit, jak bude připravený. Je vidět, že se do toho dostává rychle, obrovská posila pro nás. I zkušenosti jsou potřeba.“

Góly

Domácí: 49:27. Nahodil

Hosté: 01:24. Svozil, 55:31. Plášek ml.

Sestavy

Domácí: Lukáš (Jan Brož) – Švrček, Valenta (A), Ondrušek, Dujsík (C), Vyrůbalík, Jaroměřský, Škůrek – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa (A), J. Knotek, Olesz – Laš, Kořenek, Skladaný.

Hosté: Vejmelka (Čiliak) – Bartejs, O. Němec (A), Pyrochta, Baranka, Gulaši, Svozil, Malec – Zaťovič (C), Hruška, Mueller – Vincour, Plekanec (A), M. Erat – Orsava, Rákos, L. Horký – Plášek ml., Kusko, Kucsera.

Rozhodčí

Robin Šír, Pavel Obadal – Vít Lederer, Vladimír Rožánek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud