Pavel Ryšavý
25. listopadu 2020 • 13:16

Hradec se rozešel s Chalupou. Výkonnost? Ne, problém byl jinde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před úterním zápasem s Třincem umístil Mountfield HK na svoje sociální sítě krátký vzkaz: Matěj Chalupa končí, prostor budou dostávat kmenoví hráči. Útočník si v minulé sezoně vysloužil kontrakt s Chicagem, teď neprožívá dobrý ročník. Na rozjezdu extraligy se Hradci nevešel do sestavy. Teď s ním klub rozvázal kontrakt. Podle informací deníku Sport by měl být důvod mnohem zamotanější, než že klub chtěl udělat jen místo pro své hráče.



Matěj Chalupa se stal jedním z objevů poslední sezony. Válel hlavně v Lize mistrů, kde se Mountfield HK dostal až do finále. On na téhle cestě dal pět gólů, ukázal, že svoje bruslení dovede prodat i v mezinárodní konkurenci. Ještě zklidnit trochu koncovku a může z něj být skvělý střelec! Smlouvu na dva roky s ním pak podepsalo Chicago, tým NHL.

Matěj Chalupa v extralize
Plzeň 2016-2018 Mountfield HK 2018-2020
zápasy: 24 zápasy: 104
body: 1 (0+1) body: 40 (11+29)

Byla to velká sláva. A z pohledu Hradce taky, protože jednak se těší na odstupné ze zámořské ligy, plus se s Chicagem domluvil, že než se rozjede v Americe sezona, útočník může nastupovat v extralize.

Jenže nakonec toho moc neodehrál, jen 6 zápasů (0+2). Na začátku sezony nenastupoval, protože se trenérům nedokázal nacpat do sestavy. Poprvé hrál až 11. listopadu. „Trenér to řekl naprosto přesně. Nepotkal jsem se s ideální formou. Postupem času jsem se do toho dostával, ale mimo sestavu jsem byl oprávněně. Makal jsem a čekal, až přijde šance. Jsem rád, že můžu hrát,“ radoval se pak upřímně po svém debutu. Sám se nevymlouval, věděl, že musí přidat.

Ale teď všechno skončilo. V úterý před zápasem s Třincem vydal Hradec na sociálních sítích strohou zprávu: „Vedení klubu se domluvilo s Matějem Chalupou, ještě před jeho odjezdem do Ameriky, na ukončení působení v týmu. Větší prostor v zápasech budou dostávat kmenoví hráči.“

Hradecký útočník Matěj Chalupa podle informací iSport.cz podepsal smlouvu s Chicago Blackhawks
Hradecký útočník Matěj Chalupa podle informací iSport.cz podepsal smlouvu s Chicago Blackhawks

Přitom v ten samý den třeba Pardubice oznámily podpis brankáře Daniela Vladaře. Za Mladou Boleslav dál válí Radim Zohorna se smlouvou v Pittsburghu. Po extralize najdete další hokejisty, které čeká kariéra za mořem, až se tam všechno rozhoupe. Konkrétně i v Hradci, kde dál počítají s Filipem Hronkem, bekem, který patří Detroitu.

Logikou klubového vyjádření tedy on místo nezabírá a Chalupa ano? Věc se má totiž trochu jinak.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud