26. ledna 2021 • 04:50

ANALÝZA: Proč se brankářům Třince nedaří? Škodí i herní dominance

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čísla jsou neúprosná, třinečtí Oceláři momentálně řeší problém v brance. Jakub Štěpánek (34) i Ondřej Kacetl (30) mají k ideální formě daleko. Ne všechno jde na jejich vrub. Defenzivní práce celého týmu zdaleka není bezchybná, nicméně oporami oba gólmani nejsou. Třinečtí teď dolaďují příchod útočníka Michaela Špačka, ovšem dá se očekávat, že do konce přestupního termínu se budou chtít posílit právě v brankovišti. V analýze iSport Premium se dozvíte, jaké problémy ocelářské duo sužují.



Nedaří se, třinečtí gólmani nemohou chytit potřebné tempo. Drtivou většinu zápasů hledí na ocelářský kolotoč v soupeřově pásmu, na puk si pořádně nesáhnou a najednou musí čelit bleskovému přečíslení. K tomu se nabalují chyby a laciné branky, které by za normálních okolností nepustili. Viz sedmibrankový nášup od nováčka z Českých Budějovic, při němž protočili oba. Nebo nedávná trefa sparťanského obránce Milana Jurčiny přes celé hřiště. Ondřeje Kacetla dokonale překvapila.

Třinec - Sparta: Srovnáno! Jurčina z vlastního pásma překonal Kacetla, 4:4
Video se připravuje ...

„Ten puk byl lehce přizvednutý, na poslední chvíli změnil směr, Kácy mi bylo v tu chvíli až líto,“ všimnul si bývalý třinecký gólman Martin Vojtek.

Sám si za ofenzivní třineckou mašinou užil své. Porovnávat ale nechce, Oceláři pod důsledným trenérem Václavem Varaďou hrají úplně jiný systém. Daleko víc zaměřený na defenzivu.

„My hrávali extrémně ofenzivní hokej, vyhrávalo se 6:5 nebo 6:4,“ připomněl. „Teď hrají jinak, jsou daleko víc zaměření na obrannou práci. Poslední výsledek 9:7 je ojedinělý úlet a nakonec i Venca Varaďa po zápase říkal, že takhle rozhodně hrát nechce. Jestliže teď dostávají víc gólů, je to odraz celého mužstva a jeho hry. Rozhodně bych nevinil jenom brankáře.“

S tím ostatně souhlasí i třinečtí hráči. „Nesmíme lítat. Je třeba hrát kompaktně, pět nahoře, pět dole,“ upozorňuje obránce Martin Gernát. „Musíme si k tomu sednout a dát se dokopy. Dostáváme góly z lehkých situací pro soupeře, v tom se musíme zlepšit.“

Svým způsobem je „problém“ i v herní dominanci.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud