Pavel Ryšavý
14. února 2021 • 04:50

Analýza problémů Komety. Ofenzivu by mohl oživit přesun kapitána

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před reprezentační pauzou Libor Zábranský nadával, že jeho tým dělá hrubé individuální chyby. Jeho tým má ještě pár dalších závažných problémů, kvůli kterým se na něj nabalují porážky. Třeba není aktivní ve hře 5 na 5, soupeř ho umí přestřílet a jen dobrá přesilovka všechno nezachrání. Kolos z Brna prohrál 9 z posledních 11 zápasů. Nabízíme vám analýzu hry Komety, kde má problémy, plus kteří hráči by ji měli pomoci zvednout.



Hlavní problém Komety: Ve hře 5 na 5 není síla

Průměr vstřelených gólů: 2,62
Průměr inkasovaných gólů: 2,95

Samotné pasivní skóre je problém. Ještě větší ale nastává ve chvíli, když si rozklíčujete situace, ze kterých Kometa dává branky. Ve hře 5 na 5 je totiž při střílení branek čtvrtá nejhorší v lize, průměrně takhle vstřelí 2 góly na zápas. Nevidíte tady ale žádný posun dopředu, třeba od 1. ledna nastřílela Kometa jen 1,9 gólů na zápas v plném počtu hráčů. Tenhle výsledek jen potvrzuje bídnou koncovku celé sezony. Průměr celé soutěže je 2,4 branky na zápasy ve hře pět na pět.

Mueller, Holík a spol. jsou hodně silní při přesilovce, kde se Kometa dostává na úspěšnost 20,67 %, což je vizitka špičkového mužstva. Jenže jde taky o jediný údaj, kde se tým z Brna drží nahoře.

V početní nevýhodě je tým na dost nízkém čísle 76,25 %. Ve výsledku tak z 23,75 % svých oslabení inkasuje a tím se tak vlastně maže výhoda, kterou získává dobrou přesilovkou (v přesilovkách vstřelil 31 gólů, při oslabení inkasoval 38). Nepomůže si. Proto tak bolí, když Kometa neumí svého soupeře přehrávat ve hře 5 na 5.

Chybí střelba

Střely na branku v 5 na 5/60 minut: 26,99
Střely proti v 5 na 5/60 minut: 33,14

Začneme tím, že 38,6 % ze hry 5 na 5 se hraje v defenzivní třetině Komety, horší je tady už jenom Zlín. Nejlepší Liberec se drží na hodnotě 32,6 % času ve svém pásmu. Kometa je daleko víc pod tlakem, nediktuje tempo hry. Co se týká střeleckých pokusů při stejném počtu hráčů na ledě, je tým Libora

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud