6. března 2021 • 21:00

MATEMATIKA v extralize: boj o čtyřku, jde i o start předkola doma

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
1
  • Základní část Tipsport extraligy má před sebou poslední víkend. O co se ještě hraje?Základní část Tipsport extraligy má před sebou poslední víkend. O co se ještě hraje?FOTO: koláž iSport.cz

    Do konce základní části Tipsport extraligy zbývá poslední kolo. O postupujících do play off už je nějakou dobu rozhodnuto, bitvy o pohár se nebudou týkat Zlína a Motoru. Od pátku už se zná i majitel Prezidentského poháru, který získala Sparta. Sedmička týmů už má jistotu konečného umístění. Velká bitva stále panuje o poslední místo v elitní čtyřce, o který na dálku zabojují Liberec a Plzeň. Čtyři celky pak bojují o start předkola na domácím ledě. O co komu v nedělním 52. kole ještě půjde?

  • 14. České Budějovice

    33 bodů
    Program:
     Třinec (doma)

    Skončí na 14. místě.

    Na předposlední Zlín ztrácí nedostižných sedm bodů.

  • 13. Zlín

    40 bodů
    Program:
     Litvínov (doma)

    Skončí na 13. místě.

    Na dvanáctou Olomouc ztrácí 19 bodů, na poslední Motor má náskok sedmi bodů.

  • 12. Olomouc

    59 bodů
    Program:
     Plzeň (venku)

    Skončí na 12. místě.

    Na jedenáctý Litvínov ztrácí 13 bodů, na předposlední Zlín má náskok 19 bodů. V předkole play off bude hrát proti pátému týmu (Liberec, Plzeň, nebo Mountfield HK).

  • 11. Litvínov

    72 bodů
    Program:
     Zlín (venku)

    Skončí na 8., 9., 10., nebo 11. místě.

    Ještě živí teoretickou šanci na start předkola doma. Pokud vyhraje za tři body, může se vyšvihnout před Vítkovice, Kometu i Karlovy Vary. Horší vzájemnou bilanci má jen s Ostravany.

  • 10. Karlovy Vary

    73 bodů
    Program:
     Mountfield HK (doma)

    Skončí na 8., 9., 10., nebo 11. místě.

    Se všemi konkurenty mají horší bilanci vzájemných zápasů. Pokud chtějí začínat předkolo na domácím ledě, musí porazit Mountfield HK a spoléhat na ztráty Vítkovic a Komety.

  • 9. Kometa Brno

    73 bodů
    Program:
     Pardubice (doma)

    Skončí na 8., 9., 10., nebo 11. místě.

    Pokud v posledním kole porazí Pardubice za tři body, udrží za sebou Litvínov i Karlovy Vary, se kterými má lepší vzájemné zápasy. Pokud chce přeskočit Vítkovice, musí získat více bodů, jelikož má s Ostravany horší vzájemnou bilanci.

  • 8. Vítkovice

    74 bodů
    Program:
     Liberec (doma)

    Skončí na 8., 9., 10., nebo 11. místě.

    Start předkola na domácím ledě mají ve svých rukou. Pokud porazí Liberec alespoň za dva body, skončí osmé. Se všemi konkurenty číhajícími za nimi má lepší vzájemnou bilanci, takže jim stačí mít stejně bodů.

  • 7. Pardubice

    78 bodů
    Program:
     Kometa (venku)

    Skončí na 7. místě.

    Na šestý Mountfield HK ztrácí osm bodů, na deváté Vítkovice má náskok čtyř bodů. V předkole bude začínat doma proti desátému týmu po základní části (Vítkovice, Kometa, Karlovy Vary, nebo Litvínov).

  • 6. Mountfield HK

    86 bodů
    Program:
     Karlovy Vary (venku)

    Skončí na 5., nebo 6. místě.

    Páteční prohrou s Plzní přišel o možnost probojovat se do elitní čtyřky. Na páté místo se dostane jen v případě, pokud vyhraje v Karlových Varech za tři body a zároveň Plzeň nezíská ani bod proti Olomouci. Se Škodou má totiž horší bilanci vzájemných zápasů (3:9).

  • 5. Plzeň

    88 bodů
    Program:
     Olomouc (doma)

    Skončí na 4., 5., nebo 6. místě.

    Aby se dostala na 4. místo, potřebuje v posledním kole získat o dva body více, než vybojuje Liberec. S Tygry, kteří mají náskok právě dvou bodů, se jí totiž stačí vyrovnat, protože má lepší vzájemné zápasy (7:5). Stejně tak s Hradcem (9:3), k jistotě pátého místa tak potřebuje získat jediný bod. Pak by v předkole narazila na Olomouc.

  • 4. Liberec

    90 bodů
    Program:
     Vítkovice (venku)

    Skončí na 4., nebo 5. místě.

    K jistotě uhájení elitní čtyřky potřebuje získat dva body. S Plzní má totiž horší bilanci vzájemných zápasů (5:7).

  • 3. Mladá Boleslav

    94 bodů
    Program:
     Sparta (venku)

    Skončí na 3. místě.

    Na druhý Třinec ztrácí devět bodů, na čtvrtý Liberec má náskok čtyř bodů. Čtvrtfinále začne doma ve čtvrtek 18. března, narazí na druhého nejlépe postaveného postupujícího z předkola po základní části.

  • 2. Třinec

    103 bodů
    Program:
     České Budějovice (venku)

    Skončí na 2. místě.

    Na první Spartu ztrácí pět bodů, na druhou Mladou Boleslav má náskok devíti bodů. Čtvrtfinále začne doma v sobotu 20. března, narazí na třetího nejlépe postaveného postupujícího z předkola po základní části.

  • 1. Sparta

    108 bodů
    Program:
     Mladá Boleslav (doma)

    Skončí na 1. místě.

    V pátek získala Prezidentský pohár, na druhý Třinec má náskok pěti bodů. Čtvrtfinále začne doma v sobotu 20. března, narazí na nejhůře postaveného postupujícího z předkola po základní části.

Vstoupit do diskuse
1
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud