Miroslav Horák
9. listopadu 2022 • 18:34

V+N protáhli Boleslav mezi elitu, ze dne na den skončili. Co se stalo?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milovníci klišé by prohlásili, že ta zpráva přišla jako blesk z čistého nebe. Vlastně by měli pravdu. Jak taky jinak označit náhlý konec dvou hokejových šéfů Mladé Boleslavi. Pryč je najednou sportovní ředitel Radim Vrbata i jeho pravá ruka Václav Nedorost. O co jde?



Kdo se aktivně pohybuje v nitru českého hokejového prostředí, o hodnotě práce zmíněné dvojice dobře ví. Skládaní zásadních momentů můžeme přeskočit a rovnou napsat, že o Vrbatu s Nedorostem bude v branži velký zájem.

Tady se hodí další klišé. Za málo peněz hodně muziky. Po stránce nákladů na odměny hráčů se Boleslav řadí do druhé poloviny extraligové čtrnáctky, přesněji řečeno někam k osmé příčce. Abyste jen nepropisovali účetní počty do umístění v tabulce, potřebujete fištrón. Dodat tomu něco navíc. Manažerskou nadhodnotu.

Což obnáší kombinaci obchodního kumštu, znalosti evropského hokejového trhu, výborného oka na hráče v rámci skautingu. Mimo jiné. Jde zkrátka o to, že potřebujete pořídit nejen kusy, nýbrž i kvalitu. Ovšem za rozumnou cenu. Navíc, co si budeme povídat, Mladá Boleslav dlouhodobě nepatří mezi nejvyhledávanější extraligové destinace.

Respektive nepatřila. Vrbata s Nedorostem atraktivitu a vnímání Bruslařského klubu napříč soutěží dost výrazně změnili, pozvedli. Samozřejmě, že ne sami, ovšem dodali klubu něco, co mu dříve chybělo.

Záruku, že hráč nešlápne vedle.

Jistotu, že pokud bude ochoten makat na sto procent a nic nešidit, vrátí se mu to. Tím, že v organizaci setrvá delší čas, postoupí v týmové hierarchii, zvedne svou cenu, anebo si ještě vylepší renomé a půjde jinam za lepším.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud