19. srpna 2023 • 22:55

Další titul pro Varaďu? Dynamo už je ve finále poháru, čeká ho Davos

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic porazili na Dolomiten Cupu v italském Neumarktu německý Augsburg 4:0 a v neděli je čeká od 20:00 ve finále švýcarský Davos, který v pátek vyhrál nad švédským Rögle 3:1. Mistrovský Třinec naopak vstoupil do Tatranského poháru v Popradu proti domácímu týmu porážkou 0:4. V neděli od 15:00 se utká o 3. místo s finským celkem SaiPa Lappeenranta, který podlehl Košicím 2:3.



Pardubické Dynamo nastoupilo k druhému testu devět dnů po výhře nad vlastním B-týmem v úvodním utkání 4:3 a opět uspělo. Skóre otevřel ve 12. minutě obránce Ondřej Vála, ve druhém dějství se prosadili útočníci David Cienciala s Robertem Říčkou a dvě a půl minuty před koncem pečetil výsledek zadák Jan Košťálek. Brankář Roman Will udržel čisté konto. Václav Varaďa tak usiluje o další titul poté, co končil extraligovým prvenstvím na lavičce třineckých Ocelářů.

Třinec se proti Popradu neprosadil a už ve 43. sekundě utkání inkasoval, když využil přesilovou hru Adam Drgoň. Ve třetí třetině dvakrát kapituloval opět v oslabení a na branky Tomáše Záborského a Maxe Gerlacha ještě navázal Samuel Mlynarovič, který dokonal výhru pořádajícího týmu.

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 11:37. Vála, 24:37. Cienciala, 32:00. Říčka, 57:25. Košťálek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Will (Klouček) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hrádek, Vála, Kolář (A), Urban – Hyka, Sedlák, Říčka – Radil, Zohorna (A), Kousal – A. Musil, Poulíček (C), Mandát – Vondráček, Cienciala, Paulovič

Hosté: Endras (Keller) – Renner, Warsofsky (A), Sacher, Southorn, Sezemsky, Köhler, Schüle, Länger – Soramies (C), Esposito, Puempel – Karjalainen, Mitchell, Hakulinen (A) – Flaake, Collins, Andersen – Oblinger, Volek, Trevelyan – Elias

Rozhodčí

Moschen, Pinie – De Zordo, Mantovani

Stadion

Würth Arena, Egna-Neumarkt

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud