31. března 2011 • 14:45

Volali jsme Dudovi: Tady Míka, chci 200 tisíc!

Autor: pab, lah, spo
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtít po Radku Dudkovi v těchto dnech jakékoliv vyjádření, to je obtížný úkol. Při včerejším pokusu deníku Sport nejprve zapíral, že je někdo jiný. A když zjistil, že to nevyšlo, chtěl po redaktorech 200 tisíc korun za rozhovor. „Budu to dělat jako Lucka Bílá,“ říkal.



Deník Sport chtěl získat od Radka Dudy vyjádření, které by se týkalo usvědčení z lednového napadení chodce v Karlových Varech. Policie totiž ve středu předelala spis o celém případu státnímu zástupci s návrhem na obžalobu. To znamená, že hokejového rebela čeká soud. A hrozí mu až dvouletý žalář.

Už nejsem magor, říká Radek Duda. Bouřlivá období má podle svých slov už dávno za sebouFoto Pavel Mazáč Sport
Co se přesně stalo? Na konci ledna svým vozem málem srazil třiašedesátiletého muže. Ten se při přecházení přes přechod o jeho vůz otřel. Hokejista zastavil a chodce údajně fyzicky napadl. Zbitý muž vedle poranění obličeje utrpěl šok a byl ošetřen v nemocnici. Podle vyjádření Dudova otce však byl obviněný hráč k incidentu vyprovokován. Případu se ujala policie.

„Proběhlo zpracování spisového materiálu, byli vyslechnuti všichni aktéři případu. Kriminalisté provedli všechny úkony potřebné ke zjištění pachatele a ověření všech informací o tomto případu. Nyní se celá věc předává s návrhem na obžalobu na státní zastupitelství v Karlových Varech,“ řekl Pavel Valenta, mluvčí karlovarské policie.

O závěrech vyšetřování odmítl sdělit další podrobnosti. V Dudově případu se však jedná o přečin výtržnictví, kde je horní hranice trestu stanovena dvěma lety odnětí svobody. „O finální výši rozhodne až soudce. Může to být nula, šest měsíců nebo dva roky. Ale to v této chvíli nejde předjímat,“ dodal policejní mluvčí. Rozsudek také může skončit jen pokutou.

Radek Duda se k případu vyjádřit nechce. Nic bližšího neprozradil ani k otázce své hokejové budoucnosti.

Jak probíhal rozhovor s Dudou

To je Radek Duda?
„Tady Míka (jméno, pod nímž se již nedávno zapíral). Co chcete?“

Jste to vy, Radku? Chtěli bychom pro Sport vaše vyjádření k dnešnímu obvinění a taky vaší budoucnosti v Chomutově. Řeknete nám k tomu něco?
„Píšete hovna. Když nic neřeknu, nebudete mít dneska práci. Dejte mi dvě stě tisíc a budeme se bavit. Budu to dělat jako Lucka Bílá.“

To se obávám, že nepůjde.
„Dvě stě tisíc.“

To jste dražší než Tyson.
„Každej máme svoji cenu!“

Radek Duda se vrátil do Chomutova a hned dal gól
Radek Duda se vrátil do Chomutova a hned dal gól

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud


Články odjinud