31. července 2011 • 15:13

Hokejový brankář na šachovém turnaji: Hašek dostal 7krát šach mat

Autor: Jaroslav Krčál
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po více než roce se brankář Dominik Hašek (46) vrátil do haly, ve které loni dovedl pardubické hokejisty k titulu mistrů republiky. Tentokrát však neoblékl betony a masku, ale potil se nad šachovnicí. A čelo měl orosené pořádně, protože v bleskovém šachu Dominátor rozhodně nedominoval. Naopak sbíral jednu prohru za druhou a od stolu odešel s bilancí sedmi porážek a dvou remíz.



Hašek ke známé deskové hře usedl při VIP turnaji, který se konal v rámci šachového festivalu Czech Open. Proti němu se postavily další známé osobnosti, z nichž však většina na rozdíl od něj hraje pravidelně.

Neměly tak tolik problémů s tím, že se hrál bleskový šach – tedy partie, které trvají pouhých pět minut. „Je to na mě moc rychlé. Já mám rád pohodové šachy u kafíčka s přáteli,“ komentoval hru hrdina naganské olympiády, o kterém se ví, že je velice soutěživý a opravdu nerad prohrává.

V pardubické hale však musel gratulovat soupeřům muse k vítězství hned sedmkrát – mimo jiné i kontroverznímu podnikateli a milionáři Davidu Beranovi. „Porazit Dominika, to se jen tak někomu nepodaří,“ pochvaloval si Beran cenný skalp Haška.

Ten se poté vyjádřil i ke své hokejové budoucnosti. Nejdříve přiznal, že si po vypjaté sezoně v Rusku užívá hlavně rodiny, odpočinku a cestování. Stále se však nevzdává na šestačtyřicetiletého sportovce hodně bláznivé myšlenky, že si dá rok od hokeje pohov a do branky se vrátí v sezoně 2012/13.

V jaké to bude soutěži, zatím netuší. „Na to je ještě dost času. Předpokládám, že první vyjednávání přijde až na jaře. Já se jen musím udržet v kondici, abych na to měl,“ rozloučil se Dominik Hašek.

Dominik Hašek vyměnil ledovou plochu za šachovnici a udělal chybu. V turnaji osobností se mu nedařilo
Dominik Hašek vyměnil ledovou plochu za šachovnici a udělal chybu. V turnaji osobností se mu nedařilo

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud