3. srpna 2011 • 04:58

Drsný Jágrův dril: Majitel Kladna zavedl metody z Ruska

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačí vidět pár tréninků. A hned máte jasno – kladenská příprava je tvrdá. A dost bolí. I při tahání těžkých pneumatik... Právě tato novinka je součástí dřiny na ledě, muka podstupuje i Jaromír Jágr. Právě on tuhle praxi odkoukal v Rusku a teď ji zavedl v klubu, který řídí z pozice spolumajitele i prezidenta. A který chce vytáhnout z extraligového suterénu.



Už poté, co s týmem před týdnem absolvoval první „oťukávací“ trénink, prohlásil: „Nejdůležitější je, aby si hráči uvědomili, že musí víc trénovat. Každý si myslí, že tomu dává maximum do té doby, než uvidí někoho, kdo tomu dává víc.“

A Kladenští skutečně dřou víc než v dřív. „Tréninky jsou dobrý. Na tomhle jsme se domluvili s trenéry, že se musí takhle makat. Bez toho to nejde,“ říká Jágr, jenž s týmem absolvuje všechny dávky. A když kouč Zdeněk Vojta rozdělí tým na dvě party, devětatřicetiletý útočník chodí na led s oběma.

„Jeho přítomnost je pro všechny obrovskou motivací, lepší příklad ani mít nemůžou,“ říká asistent Petr Tatíček. Jágr se nikdy netajil tím, že ho na vrchol dovedlo to, že makal víc než ostatní.

„Pořádný trénink, to je základ,“ tvrdil trenér Zdeněk Vojta hned první den, kdy se hráči sešli na ledě. Už tehdy na nich bylo vidět, jak jsou stahaní. V podobném duchu se pokračuje. A možná za Jágrovy přítomnosti dřou všichni ještě víc.


Součástí je od začátku tohoto týdne i tahání pneumatik. „My jsme v Omsku měli menší, tyhle jsou mnohem větší a těžší. To už člověk musí trošku zabrat,“ komentoval to s úsměvem Jágr, jenž toho sám měl plné zuby.

A na chvíli se usadil na střídačce a utíral si z čela pot. Když šla na led druhá parta a měla před sebou tyhle galeje, týmový masér z legrace donesl k ledu kyslíkovou bombu. Naštěstí ji nikdo nepotřeboval...

Jaromír Jágr s tradičním úsmvěvemFoto Jaroslav Legner Sport
„Já si to pamatuju ještě z Omsku, kde jsme to ale tahali na upraveném ledě, tady ne. Tak nevím, jestli to byl záměr,“ okomentoval to kapitán Pavel Patera s úsměvem. „Na konci tréninku už ta pneumatika moc nejela.“

Navíc hokejisté i zápasili s tím, aby si správně připevnili vodící špagát, který se jim po dresu smýkal. Takže často krčili rameny, že to nejde. „Jen jeď, jeď!“ povzbuzoval je trenér Vojta.

Zkušený útočník Patera, který v Kladně kroutí osmou sezonu v kuse, ale zase odmítá, že by letošní příprava byla o tolik drsnější než ty předtím. „I loni pod trenérem Vejvodou to bylo náročné. Stejně jako dřív. A ty pneumatiky? Neříkal bych hned, že když je používáme, jsou tréninky tvrdší.“

Přesto od některých pozorovatelů zvenčí byly v předešlých letech slyšet nářky, že hráči nejsou po fyzické stránce nachystaní tak, jak by měli. Což teď nehrozí. Jágr si to pohlídá.

Jaromír Jágr se vrátil z dovolené v Mexiku a s Kladnem absolvoval první trénink na ledě
Jaromír Jágr se vrátil z dovolené v Mexiku a s Kladnem absolvoval první trénink na ledě


Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud


Články odjinud