24. srpna 2011 • 13:10

Pospíšil v Brně hnil, teď šéfuje střelbě Komety

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loňským letním přestupem z Třince do Brna přišel o mistrovský titul. Hned během prvních dní v kádru Komety si při fotbálku zranil koleno a v sezoně pak hrál tak málo, že byl rád za listopadový odchod do Slavie. Dost důvodů na to, aby se útočník Tomáš Pospíšil zpět do Brna netěšil. On to vzal ale z jiného konce: je nejlepším střelcem týmu v European Trophy a prosadil se do první lajny. Je tu tedy předpoklad, že aktuální mise bude povedenější.



Možná je to fráze, že pro výkony hráčů jsou podstatné až zápasy, v nichž jde o body, ne jen o přípravu. Pro Tomáše Pospíšila z Komety Brno ale svoji platnost má.



V utkáních European Tour, kde se vedou pořadí a tabulky, nasázel už pět branek a je nejlepším kanonýrem soutěže. V ostatních kláních letního období, které Kometa sehrála proti českým a slovenským soupeřům, nemá ani bod.

„Hlavně jsem rád, že to tam padá. Nevedu si statistiku, ve které přípravě se mi daří, nebo nedaří. Nejvíc gólů jsem dával asi v juniorce v Kanadě, tady to nepočítám,“ tvrdí Pospíšil s úsměvem.

Co už počítá a co by naopak nejraději nevěděl, jsou jeho statistiky z Brna v minulé sezoně. Za 17 zápasů měl jedinou přihrávku, než si ho vytáhla Slavia. Tam hodně pookřál.

„Ve čtvrté lajně toho moc neuděláte. Skoro jsem nehrál,“ krčí nad svojí tehdejší mizérií rameny. Proti Kometě nechce mluvit negativně, ani pokud jde o uzavřenou minulost, nerad se pouští do srovnání tehdejšího herního stylu s tím nynějším.

„Počítal jsem s tím, že se vrátím, smlouvu tady mám ještě na aktuální sezonu. Stavím se k tomu pozitivně a doufám, že uděláme dobrý výsledek. Loni jsem byl rád, že jsem mohl hrát za Slavii, teď se snažím prosadit v Brně,“ říká.

Nad tím, že přestupem z Třince do nejistoty přišel o mistrovský titul, který Oceláři na jaře vybojovali, už mávne rukou. „Třeba by ho se mnou v sestavě vůbec nevyhráli. To nikdo neví a nikdo to už nezjistí. Klukům jsem to přál, kamarádů tam mám spoustu,“ háže to za hlavu.

Z Prahy se každopádně vrátil úplně jiný Pospíšil než ten, který v Brně seděl na startu minulé sezony na střídačce. Rychlý a dravý, v útoku je jako divoká voda. Návrat mu zpříjemnilo i zúžení ledu v hale Rondo, které si pochvaluje.

Tomáš Pospíšil ještě v dresu Slávie proměnil jako jediný nájezd
Tomáš Pospíšil ještě v dresu Slávie proměnil jako jediný nájezd

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud