16. prosince 2011 • 11:15

Nová posila Znojma: Seděl v base pět let, naplánoval vraždu!

Autor:
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radek Duda, to je divoch. Půlka hráčů z Čechova, to jsou šílenci. Ale Mike Danton, bývalý hráč NHL a nejnovější posila hokejistů Znojma, to je hráč jenž udělal něco, co strčí všechny bláznivé skutky výše zmíněných do kapsy. V roce 2004 si najal vraha na svého agenta.



Život Mikea Dantona se rozhodně nedá označit jako procházka růžovým sadem. V NHL se poprvé objevil v sezoně 2000/2001 jako hráč New Jersey Devils ještě pod svým rodným jménem Mike Jefferson, kterého se časem zřekl. "Nepamatuji se, že by mě některý z rodičů kdy objal nebo políbil," vzpomínal Danton na krušné dětství.

Nejtemnější epizoda jeho života se odehrála v roce 2004. Danton byl obviněn z plánování vraždy svého agenta Davida Frosta. K té se údajně uchýlil ze strachu, aby agent neinformoval klub, že má problém s alkoholem a drogami. Všechno naplánoval, připravil situaci a najal si vraha za 10 tisíc dolarů.

K vraždě nedošlo, protože policie zachytila komunikaci s Dantonem a jeho přítelkyní Katie Wolfmeyerovou. Tu útočník požádal, aby mu pomohla. Wolfmeyerová pak byla z napomáhání obviněna, ale soud jí nakonec obvinění zbavil.

Ve vězění se Danton opravdu kál, byl velice aktivní ve vzdělávacím programu, pro ostatní vězně pracoval jako lektor a snažil se stále působit velice pozitivně. Zkrátka viděl, že udělal chybu a rozhodl se začít úplně nový život.

Dvaašedesát měsíců za mřížemi si odpykal ve Spojených státech a částečně v Kanadě a v roce 2009 byl propuštěn. Vůle, které se učil během celého života, ho stále vedla k návratu k hokeji. A tvrdý kanadský útočník to také zvládl.

Dva roky strávil v kanadském týmu Saint Mary's University v Halifaxu a letošní ročník už načal ve švédském IFK Ore. A při premiéře se předvedl v dobrém světle. Díky navštěvování kurzů první pomoci ve vězení, dokázal zachránit život spoluhráči Marcusi Bengtssonovi poté, co mu po souboji zapadl jazyk.

Po reprezentační přestávce už se Danton představí v EBEL v dresu Znojma. Všichni jsou už určitě zvědaví, jak se tato posila osvědčí.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud