31. prosince 2011 • 14:41

Brendl a Sýkora dotáhli Davos k vítězství, Riga ve finále padla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Davosu porazili i díky gólům Petra Sýkory a Pavla Brendla ve finále Spenglerova poháru 3:2 Dinamo Riga. Tradiční turnaj ve Švýcarsku, který sami pořádají, vyhráli po pětileté přestávce a celkově popatnácté v historii.



Domácí Davos, za nějž hrají ještě útočníci Petr Tatíček a Josef Marha, tak ukončil tříleté panování klubů z KHL. V minulých letech totiž turnaj ovládly Dynamo Moskva, Dinamo Minsk a loni Petrohrad. Debutující lotyšské Dinamo na jejich úspěch nenavázalo.

Pořádající tým, jenž během týdne porazil dvakrát českého účastníka Vítkovice, zaskočil soupeře rychlým úvodem. Už ve 2. minutě otevřel skóre Grégory Sciaroni a v 11. minutě zvýšil ranou od modré v přesilovce Sýkora. Český kanonýr se trefil na turnaji popáté a ovládl tabulku střelců.

Na začátku druhé části Dinamo díky Jamiemu Lundmarkovi snížilo, v polovině zápasu však dal Davosu opět dvoubrankový náskok tečí zblízka Brendl, který tým na turnaji posílil z konkurenčního Rapperswilu.

Hosté ještě zápas zdramatizovali 23 sekund před třetí sirénou díky trefě Niclase Lucenia, ale na vyrovnání už v power play nedosáhli.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud