22. března 2012 • 15:00

Na nabídku čekám do konce června, pak končím, říká Hašek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud hokejový gólman Dominik Hašek nedostane do konce června nabídku na angažmá podle svých představ, je připraven definitivně ukončit kariéru. Řekl to dnes novinářům krátce poté, co si zpestřil končící zimu exhibičním obřím slalomem na sjezdovce v Rokytnici nad Jizerou.



 Sedmačtyřicetiletý olympijský vítěz se udržuje v kondici, sportuje a má představu, jak by nabídka měla vypadat.

"Pokud nedostanu adekvátní nabídku v květnu nebo v červnu, na 99 procent by to znamenalo konec mojí kariéry. Mám představu, a pokud by to nedopadlo, počítám s tím," řekl Hašek, který si dal rok od hokeje pauzu, poté co v minulé sezoně chytal KHL za Spartak Moskva.

"Nechci to, ale musím s tím počítat. Tak to je," prohlásil, když měl v nohách i druhé kolo závodu, v němž obsadil šesté místo mezi známými sportovci.Na kopci se potkal po dvou letech s žokejem Josefem Váňou.

Pardubický Petr Sýkora (na snímku s někdejším brankářem Pardubic Dominikem Haškem) spolu s gólmanem Jánem Lašákem dorazí na páteční duel s Vítkovicemi a o přestávce uspořádají autogramiádu
Pardubický Petr Sýkora (na snímku s někdejším brankářem Pardubic Dominikem Haškem) spolu s gólmanem Jánem Lašákem dorazí na páteční duel s Vítkovicemi a o přestávce uspořádají autogramiádu

"Popravdě? Trochu jsem se bál, že mě porazí," usmíval se Hašek. Nakonec nad svým o dvanáct let starším kamarádem vyhrál. "Bylo to v klidu, ale v jeho letech? Měl jsem strach, aby si ze mě pak někdo nestřílel. Je vidět, že to umí," pochválil osminásobného vítěz Velké pardubické.

Hašek se udržuje v kondici, aby v případě adekvátní nabídky mohl začít znovu trénovat. "Každý den se snažím něco dělat. Včera jsem byl hrát fotbal, dneska lyžuji, zítra půjdu na kolo. Ale je pravda, že o žádné formě mluvit nemůžu," prohlásil.

"Ale každý den něco dělám, abych byl v kondici, kdyby se nějaký sen nebo přání splnilo," uvedl. "Abych se do přípravy mohl dostat rychle," doplnil.

Víc podrobností Hašek o své případné budoucnosti ale říct nechtěl. "Doufám, že budu mít jasno v květnu. Signály žádné nejsou, protože se zatím hraje. Já a můj agent víme, co chci, ale teď je nevhodné o tom mluvit. Ale ruce mě zatím nesvrbí," dodal.

Vstoupit do diskuse
16


Články odjinud


Články odjinud