2. dubna 2012 • 14:05

Junioři Chomutova slaví titul. Na finále přišlo 2500 diváků!

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhé místo po základní části, v play off jízda bez jediné porážky. Junioři Chomutova slaví historický úspěch, poprvé získali mistrovský titul. Vítězné finále, v němž porazili brněnskou Kometu 3:1, sledovalo minulý pátek 2500 diváků.



„Je to výsledek výborné kolektivní práce celého týmu,“ ocenil trenér Jaroslav Beck. „V závěru základní části a v play off se vypracovaly osobnosti. Ale tenhle tým byl bez hvězd, kluci mají velký potenciál,“ dodal zkušený kouč, který v minulosti vedl právě Kometu, působil v Olomouci, Prostějově a u juniorských reprezentací.

Chomutov prošel play off bez porážky, ve čtvrtfinále vyřadil Slavii 2:0 na zápasy, stejným způsobem si v semifinále poradil se Spartou. Finále se trochu netradičně hrálo na jediné utkání.

„Nevím, nepasuje mi to k sobě. Chceme dostat juniorský hokej na vyšší společenskou a sportovní úroveň, ale finále se hraje jen na jeden zápas. Aby si jeden z finalistů nezahrál finále doma, to je kruté a není to správné,“ postěžoval si v rozhovoru pro klubový web trenér Beck.

Na rozhodující duel s Kometou se přišlo v Chomutově podívat 2500 diváků. Hnali mladé hokejisty stejně jako dospělé Piráty ve finále první ligy.

„Tohle je běžné jen v Kanadě, u nás ne,“ ocenil zájem fanoušků kapitán mužstva Milan Kraft, který během kariéry působil i v NHL.

Nejdůležitější zápas sezony chomutovští junioři zvládli, i když po střele brněnského Jana Káni od 4. minuty prohrávali.

Díky trefám Danka Deveriho, Patrika Kopáče a Marka Račuka však výsledek otočili. Velkou zásluhu na jejich vítězství měl i brankář Jan Strmeň, jenž stejně jako trenér Beck přišel právě z Brna. Severočeši se tak radují z historicky prvního titulu v této kategorii.

Stejného úspěchu posléze dosáhli i mladší dorostenci Chomutova. Na závěrečném turnaji o českého šampióna podlehli Vítkovicím, ale následně porazili pražskou Spartu, Liberec, České Budějovice a v posledním zápase i Třinec.

Při rovnosti bodů se Spartou triumfovali Piráti díky lepšímu vzájemnému zápasu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud