14. května 2012 • 10:49

Nový tým Jaroslavle? Vokoun údajně jedná s KHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ideální scénář pro něj byl jiný. Na konci sezony se měl laskat se Stanley Cupem. Realita? Žádný triumf, navíc v play off neodchytal jediný zápas. Smutný konec roční anabáze ve Washingtonu pro 35letého gólmana Tomáše Vokouna, jehož tým vypadl s Rangers. Co s ním bude dál? V hokejovém zákulisí se jako lavina šíří tahle informace: měl by působit v ruské Jaroslavli.



Život nejde nalajnovat. A to ani ten hokejový. Před sezonou se v klubu Capitals sešli čeští gólmani Tomáš Vokoun a Michal Neuvirth, mluvilo se o tom, jak právě tahle dvojka by měla favorizovaný klub Capitals dovést až ke slovutnému Poháru.

Ovšem ani jeden z nich se ve vyřazovací části v akci neobjevil. Když už se oba dali do kupy po zdravotních problémech, do branky je nepustil 22letý mladík Braden Holtby.

Capitals v noci na dnešek v sedmém zápase vypadli s Rangers, sezona pro ně skončila. A s největší pravděpodobností se tím završilo i Vokounovo působení v týmu. Bez fanfár.

Dvojnásobný mistr světa je opět volným hráčem, stejně jako v minulé sezoně. Oproti předpokladům se o něj tehdy nestrhnul žádný velký boj, nakonec se musel spokojit s nabídkou od Washingtonu za 1,5 milionu dolarů (v přepočtu asi 28 milionů korun).

Co s ním bude teď? V hokejovém zákulisí se mluví o tom, že by měl zkušený brankář působit v ruské Jaroslavli!

Tedy v klubu, který se loni zahalil do obřího smutku poté, co po letecké havárii zahynuli všichni hráči včetně tří Čechů – Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka.

Tomáš Vokoun právě inkasuje gól z hole T.J. Oshieho ze St.Louis.Foto Reuters

Od příští sezony se klub vrací na mapu KHL a údajně si vyhlédl právě Vokouna. Sport oslovil několik agentů i hráčů působících v Rusku a všichni potvrdili: „Ano, také jsme o tom slyšeli.“ Někteří dodali: „Bere se to jako tutovka.“

Nicméně sám Vokoun včera nebyl k zastižení, jeho zámořský agent Allan Walsh pro Sport uvedl: „Není to vůbec pravda. Ale v poslední době jsme spolu nemluvili...“

Každopádně je jisté, že už před rokem uvažoval Vokoun o lukrativní nabídce z Omsku. „Je to ve hře, nebudu to zastírat. Tuhle možnost zvažuju,“ potvrdil tehdy informaci, s níž přišel deník Sport.

Je tedy logické, že si teď na služby dlouhodobě jednoho z nejspolehlivějších gólmanů v NHL vzpomněla Jaroslavl.

Ta už čile dává do kupy nový tým, povede ho zámořský kouč Tommy Rowe. K posilám patří například švédský obránce Staffan Kronwall, Rus Vitalij Višněvskij nebo běloruský útočník Alexej Kaljužnyj, který dosud působil v Omsku. Do branky si Jaroslavl mezitím pojistila kazašského reprezentanta Vitalije Kolesnika.

Přijde nakonec i Vokoun? Český brankář si naposledy zachytal 29. března, kdy si ale obnovil poranění třísel. A i když se potom dal zdravotně do pořádku, do branky už se nevrátil.

Celkově byla jeho sezona jako na horské dráze. Buď zářil a ze všech stran se na něj valila chvála, nebo naopak čelil palbě kritiky. Veřejně se do něj jednou pustil i kouč Dale Hunter.

„Takový je gólmanský úděl. Celkově si ale myslím, že jsem neměl až tak špatnou sezonu,“ říkal na konci března pro Sport. Tehdy se kvůli bolavým tříslům omluvil z účasti na šampionátu.

Tomáš Vokoun.
Tomáš Vokoun.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud