6. listopadu 2013 • 19:20

Kovář si vychutnal Plzeň s Bayernem. Úžasné! chválil hokejista

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Být doma v Česku a nevyrazit do Plzně na Bayern? Pro hokejového útočníka Jana Kováře nemyslitelné. Nová hvězda ruského Magnitogorsku se v úterý večer vydala z místa pražského soustředění reprezentace na svoji dřívější pracovní adresu a z tribuny sledovala, jak si Horváth a spol. udobřují fanoušky velmi vydařeným kusem.



„Škoda, že kluci neuhráli remízu, ale i tak to z jejich strany bylo úžasné představení,“ snášel superlativy 23letý útočník, jenž ve městě piva na jaře vyhrál extraligový titul.

Atraktivní duel Ligy mistrů ve Štruncových sadech Kováře nadchl. Hlavně způsob, jakým jeho dobří známí dali zapomenout na předchozí výbuch na Bayernu, kde Viktoria ani nevystřelila.

„Kluci si napravili renomé po prvním utkání v Mnichově. Tvrdilo se, že se s Bayernem absolutně nedá hrát, ale jak se ukázalo, když všichni hráči předvedou parádní výkon, jde to.“

Podle Kováře nechali domácí fotbalisté na hřišti úplně vše. „Plzeňáci hráli až na hranici svých možností. Celá Česká republika se dívala, všichni museli ocenit, jakým způsobem se tenhle tým prezentoval,“ prohlašoval útočník Magnitogorsku.

A i když Vrbova armáda nedala vytoužený gól, nadupanému Bayernu se svojí hrou přiblížila. „Kluci ukázali svoji tvář, tak silnému týmu byli hodně vyrovnaným soupeřem. Ale pravdou je i to, že nebýt vynikajícího výkonu gólmana, mohlo to skončit větším vítězstvím Němců. To však k tomu patří, bez toho, abyste tomu nedali něco navíc, nemůžete hrát vyrovnaně. Všichni od prvního do posledního hráče musí předvést víc než maximum. Tenhle zápas to přesně splnil, lidi na stadionu a u obrazovek si to museli užít,“ uznal Kovář.

Ten se s národním týmem hokejistů přesunul během středy do švédského Gävle. V sedmdesátitisícovém městě, jež je označováno za vstupní bránu na švédský sever, se ve čtvrtek pokusí zdolat místní výběr Tre kronor v zahajovacím utkání Karjala Cupu.

A sám v sobě nosí výraznou motivaci. V předchozích 31 utkáních za elitní český soubor skóroval jen dvakrát, tuhle nelichotivou bilanci hodlá Kovář prolomit. „Vím, že to už je zapotřebí,“ uvědomuje si.

Kouč Pep Guardiola se zdraví se svým protějškem Pavlem Vrbou.
Kouč Pep Guardiola se zdraví se svým protějškem Pavlem Vrbou.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud